25/01/2021 25/01/2021 Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε χθες Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ι. Ναού, οι συνοδοί τους...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 15:01

Μνημόσυνο των μακαριστών Χριστοδούλου κ’ Χρυσοστόμου Α’

Διαδώστε:
Μνημόσυνο των μακαριστών Χριστοδούλου κ’ Χρυσοστόμου Α’

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε χθες Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ι. Ναού, οι συνοδοί τους Κληρικοί και οι Διάκονοι.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνευματικών πατέρων του Σεβ. Ποιμενάρχου της Κορίνθου, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄(Βέργη) του εκ Πουλίτσης Κορινθίας καταγομένου, ως και το 40νθήμερον μνημόσυνο του μακαριστού Ευαγγέλου Καλλίρη, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, φορώντας τα Ι. Άμφια του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου, φέροντας στο στήθος του τα Ι. Εγκόλπια και κρατώντας την Ποιμαντική Ράβδο, που του δώρισε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά την εις Επίσκοπον Χειροτονίαν του, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στα έργα και την πολυσχιδή ποιμαντική δράση των αοιδίμων και κατά πάντα Χαρισματικών Πνευματικών Πατέρων του, καθώς και στην Εκκλησιαστική τους πορεία, κατά την διάρκεια της οποίας εργάστηκαν αόκνως και άκρως αγαπητικώς για τον Χριστό, την Εκκλησία, τον Λαό του Θεού και την Ελλάδα μας. Για αυτό και η απουσία τους, καίτοι πέρασαν τόσα χρόνια από την θανή τους, είναι αισθητή.

Φυσικά και δεν παρέλειψε να επισημάνει το ήθος και το έργο του μακαριστού Ευαγγέλου Καλλίρη, ο οποίος υπήρξε Εκκλησιαστικός Επίτροπος και εθελοντής επί σειρά ετών, τόσο στις φιλανθρωπικές και λειτουργικές δράσεις του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, όσο και στις αντίστοιχες της Ι. Μητροπόλεως, εργαζόμενος με ζήλο νύκτα και ημέρα. Για αυτή την αξιέπαινη και παραδειγματική δράση του αποφασίσθηκε να του αποδοθεί, μετά θάνατον, η ύψιστη τιμή της Ι. Μητροπόλεως, ο «Σταυρός του Απ. Παύλου».

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων