03/02/2021 03/02/2021 Παρουσιάστηκε επισήμως κατά την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, το Μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η τελετή διεξήχθη στην αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, τηρουμένων όλων των απαιτουμένων υγειονομικών μέτρων. Στο μετάλλιο αποτυπώνονται η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοι Νεομάρτυρες...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 21:21

Ποιοι Άγιοι Νεομάρτυρες αποτυπώνονται στο Μετάλλιο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ποιοι Άγιοι Νεομάρτυρες αποτυπώνονται στο Μετάλλιο της Εκκλησίας

Παρουσιάστηκε επισήμως κατά την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, το Μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η τελετή διεξήχθη στην αίθουσα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, τηρουμένων όλων των απαιτουμένων υγειονομικών μέτρων.

Στο μετάλλιο αποτυπώνονται η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοι Νεομάρτυρες Γρηγόριος ο Ε’, Κοσμάς ο Αιτωλός, Φιλοθέη η Αθηναία, Μιχαήλ Πακνανάς, Γεώργιος Νεαπολίτης, Κυπριανός Κύπρου, Κωνσταντίνος ο Υδραίος, Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης, Ακυλίνα, Αγγελής ο Αργείος, Αθανάσιος Κουλακιώτης, Τριαντάφυλλος ο εκ Ζαγοράς, Συμεών ο Τραπεζούντιος, Σεραφείμ Φαναρίου, Χρυσή εκ Μογλενών, Μαρία Καρατάσαινα, Ραφαήλ εξ Ιθάκης και εν Λέσβω, Κύριλλος ΣΤ’, Δημήτριος Πελοποννήσιος, Νικήτας Σερρών, Ιωάννης ο Μονεμβασιώτης, Ελένη εκ Σινώπης Πόντου, Κυράννα εκ της Όσσης, Ιωάννης εκ Καστορίας και Ιωάννης εκ Θάσου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων