02/03/2021 02/03/2021 Το περιστατικό που ακολουθεί από τη ζωή του Αγίου Νικολάου Πλανά, όπως το αναδεικνύει σε επίκαιρη ανάρτησή του ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, δίνει ηχηρή απάντηση σε όσους σήμερα, με αφορμή τον κορονοϊό, θεωρούν ότι διά της Θείας Κοινωνίας μπορεί οι κοινωνούντες πιστοί να κολλήσουν ιούς, μικρόβια και...
02 Μαρτίου, 2021 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 16:45

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ηχηρή απάντηση του Αγίου Νικολάου του Πλανά

Διαδώστε:
ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ηχηρή απάντηση του Αγίου Νικολάου του Πλανά

Το περιστατικό που ακολουθεί από τη ζωή του Αγίου Νικολάου Πλανά, όπως το αναδεικνύει σε επίκαιρη ανάρτησή του ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, δίνει ηχηρή απάντηση σε όσους σήμερα, με αφορμή τον κορονοϊό, θεωρούν ότι διά της Θείας Κοινωνίας μπορεί οι κοινωνούντες πιστοί να κολλήσουν ιούς, μικρόβια και ασθένειες:

«Εκεί, στη ενορία του, σε ένα στενό δρομάκι, εκρύπτετο ένας λεπρός σε μεγάλο βαθμό. Του είχαν φαγωθεί τα χείλη από την φοβερή ασθένεια. Πήγε μια φορά ο πατήρ Νικόλαος Πλανάς να τον κοινωνήσει, αλλά το κατεστραμμένο στόμα του, δεν μπόρεσε να παραλάβει το Άγιο Σώμα του Κυρίου και παρέπεσε λίγο πιο πλάϊ από το στόμα. Χωρίς κανένα, μα κανένα δισταγμό, ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς έσκυψε και με το στόμα του πήρε τον Θείο Μαργαρίτη, που είχε πέσει και τον κατέλυσε. Όσο για τον ασθενή αυτόν, τον ανακάλυψε η Αστυνομία και τον έστειλε στο λεπροκομείο μαζί με την κόρη του, η οποία κι αυτή είχε μολυνθεί από την λέπρα και της είχαν φαγωθεί τα δάκτυλα. Εν τούτοις, ο Άγιος μας δεν έπαθε τίποτα».

Έντυπη πηγή του εν λόγω περιστατικού είναι το βιβλίο: « Άγιος Παπά – Νικόλας Πλανάς – Ο Απλοϊκός ποιμήν των απλών προβάτων» (εκδοτικός Οίκος «Αστήρ», Αλ. Και Ε. Παπαδημητρίου.)

Παρακάτω, επιτραχήλιο του αγίου Νικολάου Πλανά, δώρο προς τον Άγιο από τον παππού του Ιερέα Γεώργιο Μελισσουργό, που τον έμαθε να διαβάζει το ιερό Ψαλτήριο και να αγαπάει τη Θεία Λατρεία, μέσα από την Θεία Λειτουργία και τα ιερά της Ορθοδοξίας Μυστήρια. Το ιερό κειμήλιο μαζί με ένα σκουφάκι του Αγίου παπα Πλανά προσέφερε ο μοναδικός υιός του Αγίου, Ιωάννης, στον μακαριστό Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο Ματθαιάκη, πνευματικό υιό του σύγχρονου μεγάλου της Εκκλησίας μας Αγίου.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Εδώ αγρυπνούσε ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς με ψάλτη τον Παπαδιαμάντη

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων