15/03/2021 15/03/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμά του στους πιστούς για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τόνισε μεταξύ άλλων: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία εισέρχεται στην περίοδο την οποία ονομάζουμε Τεσσαρακοστή. Είναι ο χρόνος όπου κάθε Χριστιανός βιώνει και μοιράζεται τα βάσανα αλλά και τη δόξα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Είμαστε στο κατώφλι ενός...
15 Μαρτίου, 2021 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2021 - 13:31

“Στο κατώφλι ενός ταξιδιού στην πνευματική έρημο της νηστείας”

Διαδώστε:
“Στο κατώφλι ενός ταξιδιού στην πνευματική έρημο της νηστείας”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμά του στους πιστούς για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία εισέρχεται στην περίοδο την οποία ονομάζουμε Τεσσαρακοστή. Είναι ο χρόνος όπου κάθε Χριστιανός βιώνει και μοιράζεται τα βάσανα αλλά και τη δόξα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Είμαστε στο κατώφλι ενός ταξιδιού στην πνευματική έρημο της νηστείας. Είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά και ευλογημένη για την ανάπτυξη της αρετής της Μετανοίας για κάθε πιστό. Η Μετάνοια θα μας οδηγήσει στην υπέροχη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου.

Η περίοδος της Τεσσαρακοστής είναι πάντα διαφορετική, φέτος, εύχομαι για τελευταία φορά, επιδεινώνεται από τη δύναμη της πανδημίας. Ο αδυσώπητος κορωνοϊός καταπιέζει τους ανθρώπους. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε τις προκλήσεις και να μην υποχωρήσουμε στις πνευματικές φιλοδοξίες, να μην αναζητήσουμε δικαιολογίες αλλά να εμπιστευτούμε την πίστη μας στον Χριστό. Αυτό απαιτεί από εμάς να προσευχηθούμε ακόμα πιο σοβαρά και να ζητήσουμε την πίστη μας μέσα από το Ευαγγέλιο.

Η μετάνοια θα γίνει ο οδηγός μας στο πνευματικό ταξίδι και το μυστήριο της εξομολόγησης θα αφαιρέσει τα βάρη σε αυτό το ιερό ταξίδι.

Ας ζήσουμε το χρόνο της Σαρακοστής και ας φτάσουμε στη μεγάλη χαρά της Ανάστασης. Ας είμαστε επιμελείς στην λατρεία, συμπονετικοί με τους άλλους και να αποκαλύπτουμε την αγάπη μας κάθε μέρα! Να περάσουμε το σκοτάδι της νύχτας και να συναντηθούμε το πρωί της επόμενης ημέρας, την ημέρα της Ανάστασης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων