12/02/2019 12/02/2019 Συνάντηση με θέμα την συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας. Στο πλαίσιο των ΚΖ’ Χριστουγεννιάτικων Εκπαιδευτικών Αναγνωσμάτων στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:08

Το Πατριαρχείο Μόσχας στην πρόληψη του AIDS

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Μόσχας στην πρόληψη του AIDS

Συνάντηση με θέμα την συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Στο πλαίσιο των ΚΖ’ Χριστουγεννιάτικων Εκπαιδευτικών Αναγνωσμάτων στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS».

Στη συζήτηση συμμετείχαν 45 άτομα, ιερείς και λαϊκοί από δέκα Μητροπόλεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και εκπρόσωποι προτεστάντικων και καθολικών κοινοτήτων, κρατικών και κοινωνικών οργανισμών.

Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με σημερινή κατάσταση της επιδημίας του AIDS στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο, προγράμματα “μείωσης επιπτώσεων” που προκαλούνται από τη χρήση ναρκωτικών, παροχή ψυχολογικής στήριξης στους ασθενείς με AIDS με χρήση των διαδικτυακών τεχνολογιών, θέμα συνεργασίας της Εκκλησίας και του κράτους στον τομέα της ιατρικής hospice , καθώς και εμπειρίες συνεργασίας κρατικών, κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών στην πρόληψη του ιού του AIDS σε διάφορες περιοχές.

Τονίστηκε ότι στη Ρωσία σημειώθηκαν θετικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του AIDS, επειδή στην καταπολέμηση του ιού πλέον συμμετέχουν μια σειρά από υπουργεία και θεσμούς του κράτους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων