24/05/2021 24/05/2021 Σχετικά με το πώς βλέπει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τις προηγούμενες ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων από την παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» Αικ. Γκρατσιόβα. «Κατά τη γνώμη μου, εάν εφαρμοστούν εκείνες οι...
24 Μαΐου, 2021 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 10:50

Η Εκκλησία της Ρωσίας προσεύχεται για την Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ρωσίας προσεύχεται για την Ιερουσαλήμ

Σχετικά με το πώς βλέπει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τις προηγούμενες ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων από την παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» Αικ. Γκρατσιόβα.

«Κατά τη γνώμη μου, εάν εφαρμοστούν εκείνες οι αποφάσεις, οι οποίες επί μακρόν χρόνο λαμβάνονταν από τον ΟΗΕ, τελικά θα δημιουργηθεί ένα σταθερό παλαιστινιακό κράτος, που θα ευρίσκεται δίπλα στο κράτος του Ισραήλ και θα κατορθώσει να συνυπάρχει ειρηνικά», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας και συνέχισε: «Εάν συνεχιστεί η μονομερής υποστήριξη της μιας ή της άλλης πλευράς, τότε δυστυχώς η κλιμάκωση των εχθροπραξιών μπορεί να αναμένεται και στο μέλλον».

Όσο ταχύτερα βρεθεί μια πολιτική λύση, προκειμένου τόσο οι Ισραηλινοί, όσο και οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη γη, τόσο καλύτερα θα είναι και για τους μεν, και για τους δε, είναι πεπεισμένος ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί διαρκώς σε ειρηνική διευθέτηση των συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. «Δεόμεθα υπέρ ειρήνης στην Ιερουσαλήμ», υπογράμμισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ιεροσολύμων καταβάλλει σπουδαίες προσπάθειες, προκειμένου να συμφιλιωθούν και οι δύο πλευρές της συγκρούσεως, η οποία έχει τώρα οξυνθεί.

«Η Εκκλησία, όπως αναφέρεται συχνά, ευρίσκεται εκτός ή υπεράνω τέτοιου είδους συγκρούσεων. Τούτο σημαίνει ότι δεν συμπαρατάσσεται με τη μια ή την άλλη πλευρά. Παράλληλα, η Εκκλησία είναι πάντοτε στο πλευρό του λαού, είναι πάντα με τους βασανισμένους ανθρώπους. Και κάθε φορά, όταν σημειώνεται μια νέα περίοδος έξαρσης της βίας η Εκκλησία καταβάλει προσπάθειες να τερματισθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η βία και οι άνθρωποι να ζήσουν ειρηνικά και ήσυχα», κατέληξε.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων