13/06/2021 13/06/2021 Ολόκληρος ο τίτλος του κειμένου: Σερρών Θεολόγος « Ο αδαπάνητος θησαυρός της Εκκλησίας είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος και η συγκινητική ευλάβεια του λαού μας» Στο νεόδμητο αλλά εισέτι ημιτελή ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, στον Κ. Λευκώνα Σερρών, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα...
13 Ιουνίου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 17:13

«Ο αδαπάνητος θησαυρός της Εκκλησίας είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος»

Διαδώστε:
«Ο αδαπάνητος θησαυρός της Εκκλησίας είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος»

Ολόκληρος ο τίτλος του κειμένου:

Σερρών Θεολόγος « Ο αδαπάνητος θησαυρός της Εκκλησίας είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος και η συγκινητική ευλάβεια του λαού μας»

Στο νεόδμητο αλλά εισέτι ημιτελή ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, στον Κ. Λευκώνα Σερρών, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία τιμά λειτουργικώς την ιερά μνήμη των Αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων το 325 μ.Χ., την Α’ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο.

Ο ως είρηται ιερός Ναός, θεμελιώθηκε στα τέλη του 2006 από τον Σεβ. κ. Θεολόγο, πλησίον του παλαιού ιερού Ναού Κοιμ. της Θεοτόκου, ο οποίος δεν εκάλυπτε επαρκώς τις αυξημένες λειτουργικές και λατρευτικές ανάγκες της ραγδαίως αναπτυσσομένης αυτής ενορίας, η οποία αποτελείται από ευλαβείς Ποντίους, Βλάχους και γηγενείς κατοίκους.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής θ. Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν συμπροσευχητικώς ο Σερραίος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλής, τοπικοί Άρχοντες και οι ακολουθούντες πιστώς τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ευλαβείς ενορίτες της περιοχής, ανεγνώσθη το Μήνυμα του Σεβ. κ. Θεολόγου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις εφετεινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, στο τέλος της θ. ιερουργίας, απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του ιερού Ναού, π. Στυλιανό Πλακανδάρα, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την φίλεργη και σεμνοπρεπή διακονία του στην Εκκλησία. Ο νέος αυτός κληρικός της Εκκλησίας των Σερρών, παραλλήλως προς την εύορκη υπηρεσία του ως αστυνομικού της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σερρών, εργάζεται φιλοτίμως και για την πνευματική πρόοδο και καλλιέργεια της ενορίας του Κ. Λευκώνος Σερρών και μαζί με τους καλούς του λαϊκούς συνεργάτες και για την ολοκλήρωση του έργου ανεγέρσεως του ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Θεολόγος, μεταξύ άλλων ανέφερε «Η τοπική μας Εκκλησία σεμνύνεται εν Κυρίω και διά σε, αγαπητέ μου π. Στυλιανέ, όπως και για όλους τους καλούς κληρικούς μας, οι οποίοι σε καιρούς δυσκόλους και πικρούς ακτινοβολούν στον σύγχρονο κόσμο μας το φως του Χριστού και υπηρετούν τον άνθρωπο στην ολότητά του.

Το έργο του κληρικού έχει σταυροαναστάσιμο πρόσημο, είναι έργο Θεού, αποστολή και διακονία του ανθρώπου. Οι πρεσβύτεροι της Εκκλησίας μας είναι συνεχιστές του έργου των αγίων Αποστόλων, οι οποίοι ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του Λόγου παρέλαβαν από τον Κύριό μας την σώζουσα αλήθεια και μετέφεραν στον κόσμο την ευλογία Του, της οποίας φύλαξ και οικονόμος είναι η αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Αυτή η μία και μόνη Εκκλησία του Χριστού γνωρίζεται στον κόσμο ως Εκκλησία των αγίων Πατέρων, οι οποίοι ηγωνίσθησαν με αυταπάρνηση για την στερέωση και διαφύλαξη της Ευαγγελικής αληθείας που ελευθερώνει, θεραπεύει και αγιάζει τον άνθρωπο».

Ακολούθως ο Σεβ., εμνήσθη με ιεράν συγκίνησιν την απαρχήν και την πρόοδον του ιερού αυτού έργου που υλοποιείται προς εξυπηρέτησιν των λειτουργικών αναγκών του θρησκεύοντος λαού μας. Ο τιτάνιος και σκληρός αυτός αγώνας για την ανοικοδόμηση του ιερού αυτού Ναού, χωρητικότητος 1.000 και πλέον πιστών, επ’ ονόματι του Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου, ξεκίνησε στα τέλη του 2006 και παρά τις εξωτερικές δυσμενείς συνθήκες (οικονομική και υγειονομική κρίσις) που διέρχεται ο τόπος μας και ο κόσμος ολόκληρος, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

«Ελπίζομεν, εσημείωσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης ότι, ο Άγ. Βασίλειος ταχέως θα ενεργήσει πρεσβευτικώς προς τον Δεσπότη Χριστό, ώστε να προχωρήσουν ακόμη πιο γρήγορα τα έργα ολοκληρώσεως του ιερού αυτού έργου.
Αυτή η ευλογημένη πατρίδα, η Ελλάδα μας, διαχρονικώς στηρίχθηκε, διασώθηκε και μεγαλύνθηκε μέσα από την πίστη της στον Θεό. Οι Πατέρες μας μάλιστα μέσα σε δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες, κατοχές, δηώσεις, πτωχεία, προσφυγιά και άλλες ποικίλες δυσκολίες ανήγειραν λαμπρούς Ναούς, ενδιαιτήματα άγια του Θεού, διδασκαλεία αρετής, εργαστήρια αγιασμού και εγχριστώσεως, λιμάνια σωτηρίας και ακτινοβόλους φάρους πίστεως, ζωής, πνεύματος και πολιτισμού. Εμείς οι νεώτεροι Έλληνες έχουμε χρέος ιερό να μην υστερήσουμε σε ευσέβεια και φιλότιμο έναντι των Πατέρων μας.

Έχομεν δι’ ελπίδος ότι τόσον οι Άρχοντές μας, όσο και ο πιστός λαός του Θεού, θα συνεχίσουν να συνδράμουν στα έργα της Εκκλησίας μας, με το ίδιο φιλότιμο, αρχοντιά και όραμα. Στη ζωή μας είναι ανάγκη να εργαζόμεθα με όραμα, να είμεθα μέσα σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και ενότητος, συνδημιουργοί όλων των μεγάλων, αγίων και ευγενών έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να προοδεύσει.
Δοξάζομεν με βαθειά ευγνωμοσύνη το υπερύμνητο Όνομα του Τρισαγίου Θεού μας διότι στην πατρίδα μας ακόμη ανοικοδομούνται νέοι ιεροί Ναοί, διότι ο λαός μας θρησκεύεται με ευλάβεια και περιβάλλει με πολλή εμπιστοσύνη και αγάπη την φιλόστοργη μητέρα του, αγία Ορθόδοξο Εκκλησία.

Ο αδαπάνητος θησαυρός της Εκκλησίας μας είναι η ενοικούσα σε Αυτήν χάρις του Παναγίου Πνεύματος, που όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας. Αυτή η χάρις δημιουργεί τις προϋποθέσεις του θαύματος στη ζωή μας. Όλα τα έργα της Εκκλησίας είναι συνέργεια και συλλειτουργία του Θεού με τον άνθρωπο. Ευχόμεθα λοιπόν ολοψύχως με την παντοδύναμη χάρη του αγίου Θεού, τις ολόθυμες πρεσβείες του Μεγάλου και οικουμενικού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας Βασιλείου και πάντων των Αγίων και αυτό το ιερό έργο της ανεγέρσεως του νέου αυτού Ναού της Εκκλησιαστικής μας επαρχίας να αχθεί σύντομα σε αίσιον τέλος».

Ακολούθως, ο εφημέριος του ιερού Ναού, Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Στυλιανός, λαβών τον λόγο αναφέρθηκε στο χρονικό ανεγέρσεως του νέου ιερού Ναού του Αγ. Βασιλείου, ευχαρίστησε δε υιϊκώς και καθηκόντως για την πατρική επιστασία, το συνεχές ενδιαφέρον, την συνεχή και έμπρακτη, πνευματική και οικονομική μέριμνα και συνεισφορά του τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Θεολόγο καθώς και τους ενορίτες για την ποικιλότροπη και συγκινητική συμπαράσταση και στήριξη τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων