25/02/2019 25/02/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Κυριακή του Ασώτου, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κόκκινων Λουριών, του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης  στο κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μίλησε εξηγώντας την παραβολή του Ασώτου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Παναγιώτης...
25 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2019 - 14:47

Ο Μητρ.Μάνης στην Ενορία Κόκκινων Λουριών

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Μάνης στην Ενορία Κόκκινων Λουριών

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Κυριακή του Ασώτου, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κόκκινων Λουριών, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  στο κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μίλησε εξηγώντας την παραβολή του Ασώτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Παναγιώτης Ρογκάκος, εκ μέρους των κατοίκων του χωριού, καλοσόρισε το Σεβασμιώτατο στην ενορία. Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προέτρεψε τον γηραιότερο των ιερέων, π. Νικόλαο Αραπάκη (86 ετών), όπως ερμηνεύσει την ονομασία του χωριού, Κόκκινα Λουριά. Ο π. Νικόλαος είπε: Η ονομασία του χωριού, Κόκκινα Λουριά, προέρχεται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όπου οι κάτοικοι του χωριού μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος πότισαν με το αίμα τους τις λούρες (βαθμίδες) στα χωράφια του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων