08/07/2021 08/07/2021 Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τιμήθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Τετάρτη 24 Ιουνίου/ 7 Ιουλίου 2021. Το γεγονός αυτό εορτάστηκε στο τόπο γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, δηλαδή την Ορεινήν– Άιν Κάρεμ της Ιουδαίας, στην οποία «η Μαριάμ επορεύθη μετά σπουδής και ησπάσατο την Ελισάβετ», όπου υπάρχει ιερός Ναός...
08 Ιουλίου, 2021 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 10:13

Το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή

Διαδώστε:
Το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή

Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τιμήθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Τετάρτη 24 Ιουνίου/ 7 Ιουλίου 2021.

Το γεγονός αυτό εορτάστηκε στο τόπο γεννήσεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, δηλαδή την Ορεινήν– Άιν Κάρεμ της Ιουδαίας, στην οποία «η Μαριάμ επορεύθη μετά σπουδής και ησπάσατο την Ελισάβετ», όπου υπάρχει ιερός Ναός του Γενεθλίου του Προδρόμου, ο οποίος χτίστηκε επί ημερών Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου Β΄, περί το 1864.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Εσπερινός και ανήμερα θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, συλλειτουργούντων αυτώ των Αρχιμανδριτών Ιγνατίου και Ισιδώρου, του Πρεσβυτέρου π. Γιούσεφ, του εφημερίου του Ρωσοφώνου ποιμνίου π. Νικολάι Κουλίνσκυ και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, ψαλλουσών των μοναζουσών Δανιηλίας και Φιλουμένης, βοηθούντος του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου με τη συμμετοχή μοναχών, μοναζουσών από την Ιερουσαλήμ, και μελών του Ελληνοφώνου και Ρωσσοφώνου ποιμνίου.

Στο Κοινωνικό της θείας Λειτουργίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι, όπως λέει το απολυτίκιο της εορτής, «η λύσις της στειρώσεως της τεκούσης και της αφωνίας του πατρός είναι τα σημεία της γεννήσεως του Προδρόμου, με τα οποία κηρύττεται εις τον κόσμον η σάρκωσις του Υιού του Θεού».

Μετά την θεία Λειτουργία ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής Επιστάτης Μοναχός Χαρίτων δεξιώθηκε εν πνεύματι φιλοξενίας και εν νηστησίμω αναψυχή την Αρχιερατική Συνοδεία και όλο το εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων