01/03/2019 01/03/2019 Στο φλέγον ζήτημα της παρουσίας του Εκκλησίας στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται σε εκτενές του αφιέρωμα του Basilica.ro, του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Στο άρθρο του εκφράζει ουσιαστικά την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του Κλήρου στο ιντερνετικό περιβάλλον, τονίζει ωστόσο ότι αυτό συνεπάγεται την ανάληψη μεγάλης ευθύνης εκ μέρους τους τόσο...
01 Μαρτίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2019 - 8:30

Πατρ. Ρουμανίας: Η Εκκλησία παρούσα στο Διαδίκτυο

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Η Εκκλησία παρούσα στο Διαδίκτυο

Στο φλέγον ζήτημα της παρουσίας του Εκκλησίας στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται σε εκτενές του αφιέρωμα του Basilica.ro, του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.
Στο άρθρο του εκφράζει ουσιαστικά την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του Κλήρου στο ιντερνετικό περιβάλλον, τονίζει ωστόσο ότι αυτό συνεπάγεται την ανάληψη μεγάλης ευθύνης εκ μέρους τους τόσο για τον θεσμό που εκπροσωπούν όσο και απέναντι σε αυτούς στους οποίους απευθύνονται.
Ο ίδιος ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ έχει τονίσει τη σπουδαιότητα και τις ευκαιρίες που παρέχει το διαδίκτυο με λελογισμένη χρήση.

«Η εκκλησία μας έχει καθήκον να κατανοήσει τη λειτουργία της κοινωνίας της πληροφορίας του σήμερα. Να χρησιμοποιήσει τα μέσα αυτά ώστε να επικοινωνήσει τις αξίες της Ορθοδοξίας”, έχει δηλώσει.
Στο αφιέρωμα υπό την μορφή ερωτοαπαντήσεων τονίζεται ότι οι Ιερείς πρέπει να συνδέονται στο διαδίκτυο, επειδή και οι πιστοί βρίσκονται “σε απευθείας σύνδεση”.

“Ακόμη και αν δεν είναι το καλύτερο περιβάλλον για την πνευματική υγεία ενός ατόμου, οι Κληρικοί πρέπει να βρίσκονται εκεί για τους πιστούς”

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι ο Ιερέας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα. Πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επηρεάσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων μέσω αυτού που μεταφέρει και δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα.

Πρέπει να ακολουθεί τις καλές πρακτικές όσον αφορά την αποστολή ενός μηνύματος, την προώθηση μιας ιδέας ή ενός γεγονότος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων