29/07/2021 29/07/2021 Η Πέμπτη 29 Ιουλίου, έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Εθνικού Ύμνου της Ρουμανίας.  Ο Εθνικός Ύμνος είναι καταγεγραμμένος στο Σύνταγμα ως Εθνικό Σύμβολο, μαζί με τη σημαία, το οικόσημο της χώρας και τη σφραγίδα του κράτους. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δήλωσε ότι πρόκειται για «σύμβολα της αξιοπρέπειας του ρουμανικού λαού, που αποκτήθηκαν με πολλές...
29 Ιουλίου, 2021 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 12:09

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον Εθνικό Ύμνο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον Εθνικό Ύμνο

Η Πέμπτη 29 Ιουλίου, έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Εθνικού Ύμνου της Ρουμανίας.  Ο Εθνικός Ύμνος είναι καταγεγραμμένος στο Σύνταγμα ως Εθνικό Σύμβολο, μαζί με τη σημαία, το οικόσημο της χώρας και τη σφραγίδα του κράτους. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δήλωσε ότι πρόκειται για «σύμβολα της αξιοπρέπειας του ρουμανικού λαού, που αποκτήθηκαν με πολλές θυσίες».

Το τραγούδι «Ξυπνήστε Ρουμάνοι», επιλέχθηκε ως Εθνικός Ύμνος της Ρουμανίας, μετά την επανάσταση του Δεκεμβρίου 1989, ενώ το έτος 1998 η ημέρα της 29ης Ιουλίου ανακηρύχθηκε ως η «Ημέρα του Εθνικού Ύμνου» της χώρας.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Δανιήλ ανέφερε σε δήλωση του:  «Έχουμε χρέος να σεβόμαστε, να διατηρούμε και να προωθούμε τα σύμβολα της ενότητας και της εθνικής ταυτότητας ως σύμβολα της αξιοπρέπειας του ρουμανικού λαού, που αποκτήθηκαν με πολλές θυσίες ανθρώπινων ζωών και πολλές πνευματικές και υλικές προσπάθειες, για το καλό της Ρουμανίας και των απανταχού Ρουμάνων».

Το τραγούδι «Ξυπνήστε Ρουμάνοι», τραγουδήθηκε για πρώτη στις 29 Ιουλίου 1848, στο πάρκο  Zăvoi στο Râmnicu Vâlcea. Οι στίχοι είναι από το ποίημα του Andrei Mureşanu, “Un răsunet”. Τη μουσική συνέθεσε Anton Pann (1796-1854), ποιητής – Εθνογράφος, τραγουδιστής και συγγραφέας σχολικών βιβλίων μουσικής. Ο ύμνος έχει έντεκα στροφές, οι δύο πρώτες, η τέταρτη και η τελευταία τραγουδιούνται μόνο σε εορταστικές περιστάσεις.

Πληροφορίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων