04/08/2021 04/08/2021 Στην έκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών, από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας ο Υφυπουργός τόνισε “Μπροστά στον κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο”. “Ένα ενεργό μέτωπο παραμένει στη φωτιά της Βαρυμπόμπης” ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενώ...
04 Αυγούστου, 2021 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 13:17

“H ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο”

Διαδώστε:
“H ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο”

Στην έκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών, από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας ο Υφυπουργός τόνισε “Μπροστά στον κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο”.

“Ένα ενεργό μέτωπο παραμένει στη φωτιά της Βαρυμπόμπης” ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενώ προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς και ανέφερε ότι υπολογίζεται σε 12.5οο στρέμματα. Ακόμα 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές ενώ 18 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Επιπλέον καταστράφηκαν 82 οχήματα ενώ 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές.

Παρακολουθήστε:

 

Για την φωτιά στην Βόρεια Εύβοια ανέφερε ότι εκκενώθηκε η Μονή του Οσίου Δαβίδ πέρα από τους οικισμούς.

Στο Βασιλίτσι επιχειρούν 74 πυροσβέστες ενώ είναι υπό έλεγχο.

Ενώ στην Αρχαία Ολυμπία ξέσπασε νέα πυρκαγιά πριν λίγη ώρα.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και ιδίως τη βοήθεια από άλλες χώρες με έμφαση στην Κύπρο, όπου επιχειρούν ήδη 40 πυροσβέστες Κύπριοι ενώ έρχονται και άλλοι για βοήθεια ενώ και τη Σουηδία που απέστειλε 2 αεροπλάνα για άμεση βοήθεια.

Νωρίτερα στο κέντρο επιχειρήσεων για το μέτωπο της Βαρυμπόμπης είχε βρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι «Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος. Έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο κινητό συντονιστικό κέντρο «Ολυμπος» στη Βαρυμπόμπη.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε «από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει» και πρόσθεσε «Όμως τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμη καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλες και όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Τέλος ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πυροσβεστική, την αστυνομία και τους εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση, όπως είπε, αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ενημερώνοντας για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τέσσερα τα τρία σε ύφεση και το ένα ενεργό.

“Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και τα 4 μέτωπα απέφερε καρπούς. Το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα μέτωπο ενεργό. Υπάρχει πολλή δουλειά στις ρεματιές. Ολοι οι εμπλεκόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κατά τη νύχτα έγιναν κι άλλες απομακρύνσεις και εκκενώσεις Το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, υπήρχε άπνοια και υγρασία και με τη δουλειά από τα πεζοπόρα μειώθηκαν τα μέτωπα. Τώρα το βάρος περνά στα εναέρια μέσα για να κλείσουν τα μέτωπα ώστε να πάμε σε μια οριοθέτηση της κατάστασης” είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων