18/08/2021 18/08/2021 Τα παιδιά που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό “Πες μου μια ιστορία για την ψυχή” αφιερωμένο στη Γιορτή της Πούτνα συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Παιδιά από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην Πούτνα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Γιορτή της Πούτνας – 2021. Συνέχεια ενός ιδανικού” και στην τελετή απονομής του δωδέκατου...
18 Αυγούστου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 16:47

O Πατριάρχης Ρουμανίας συναντήθηκε με παιδιά

Διαδώστε:
O Πατριάρχης Ρουμανίας συναντήθηκε με παιδιά

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό “Πες μου μια ιστορία για την ψυχή” αφιερωμένο στη Γιορτή της Πούτνα συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Παιδιά από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην Πούτνα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Γιορτή της Πούτνας – 2021. Συνέχεια ενός ιδανικού” και στην τελετή απονομής του δωδέκατου διαγωνισμού “Πες μου μια ιστορία για την ψυχή”, η οποία είχε το θέμα “Πούτνα 1871: Γιορτή όλων των Ρουμάνων”.

Το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την απονομή των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο “Stefan cel Mare” στην Πούτνα, τα παιδιά πήγαν στο μοναστήρι, όπου είχαν την ευχάριστη έκπληξη της συνάντησης με τον Μακαριώτατο, ο οποίος ήρθε στην Πούτνα για τους εορτασμούς του φετινού έτους.

Τα παιδιά τράβηξαν μια αξέχαστη φωτογραφία με τον Πατριάρχη και τους Ιεράρχες που συμμετείχαν στη γιορτή, κρατώντας στα χέρια τους τα έργα που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό, τα οποία δώρισαν στη Μονή Πούτνα.

Το έργο “Πες μου μια ιστορία για την ψυχή” (SOPS), το οποίο συντόνισε η συγγραφέας Ιοάνα Ρεβνίτς, στοχεύει στη διαμόρφωση χαρακτήρων με τη βοήθεια ιστοριών. Το έργο έγινε σε όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ προσφέρθηκαν πολλά εργαστήρια αφήγησης και διαδικτυακά για παιδιά από τη Ρουμανία στη χώρα και τη διασπορά.

Πάνω από 1300 παιδιά από οκτώ χώρες: Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ολλανδία και Βέλγιο συμμετείχαν με δημιουργίες λογοτεχνικών και καλών τεχνών στους μηνιαίους διαγωνισμούς SOPS.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων