25/08/2021 25/08/2021 Η Κάθοδος της Εικόνας της Θεοτόκου στο εν Γεθσημανή Θεομητορικό Μνήμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτης 25ης Αυγούστου, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι το Σάββατο, 28 Αυγούστου, με το παλαιό εορτολόγιο (όπως εορτάζεται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).  Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, δηλαδή...
25 Αυγούστου, 2021 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 17:59

Η Κάθοδος της Εικόνας της Θεοτόκου στο εν Γεθσημανή Θεομητορικό Μνήμα (φωτο+βίντεο)

Διαδώστε:
Η Κάθοδος της Εικόνας της Θεοτόκου στο εν Γεθσημανή Θεομητορικό Μνήμα (φωτο+βίντεο)

Η Κάθοδος της Εικόνας της Θεοτόκου στο εν Γεθσημανή Θεομητορικό Μνήμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτης 25ης Αυγούστου, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι το Σάββατο, 28 Αυγούστου, με το παλαιό εορτολόγιο (όπως εορτάζεται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων). 

Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, δηλαδή την 5.00 π.μ. θερινή ώρα ξεκίνησε η λιτανεία εκ του έναντι του Ναού της Αναστάσεως παρεκκλησίου του Μετοχίου της Γεθσημανής, όπου η εικόνα φυλάσσεται όλο το έτος.

Την εικόνα κράταγε με πάσα ευλαβεία επιστηθίως ο ηγούμενος της Γεθσημανής Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος, περιστοιχισμένος από Αγιοταφίτες  Αρχιερείς και Ιερείς και ανακοπτόμενος συχνά από τις ευρισκόμενες δεξιά και αριστερά της οδού μοναχές και τους προσκυνητές.

Η λιτανεία διήλθε από την οδό του Μαρτυρίου, ενώ αναπέμφθηκε δέηση προ των Μονών Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκυ, Αγίου Χαραλάμπους, Πραιτωρίου, Αγίας Άννης, Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Αγίου Στεφάνου και κατέληξε εντός του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εν Γεθσημανή, ενώ και το Θεομητορικό Μνήμα.

Εκεί ακριβώς, η εικόνα εναποτέθηκε προς προσκύνηση μετά δεήσεως επί του Επιταφίου όπισθεν του Θεομητορικού Μνήματος και έμπροσθεν της Παναγίας «Πλατυτέρας» και άρχισε η ακολουθία του Όρθρου της ημέρας, η Παράκληση και η Θεία Λειτουργία.

Η σεπτή εικόνα θα παραμείνει στο Θεομητορικό Μνήμα για τα Εγκώμια την παραμονή, για τη Θεία Λειτουργία την ημέρα της Κοιμήσεως έως και της 23ης Αυγούστου (π.η.), όταν και θα αναβιβασθεί πάλι στο Μετόχι της Γεθσημανής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων