02/10/2021 02/10/2021 Πραγματοποιήθηκε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης η έναρξη μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, που βρίσκεται εντός του περιβόλου της Ακαδημίας, τελέστηκε Αγιασμός από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο, ο οποίος εκπροσώπησε τον...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 10:49

Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Αγιασμός στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία

Πραγματοποιήθηκε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης η έναρξη μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, που βρίσκεται εντός του περιβόλου της Ακαδημίας, τελέστηκε Αγιασμός από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο, ο οποίος εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Στον Αγιασμό συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Πρόεδρος της Ακαδημίας, και μέλη του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Καθηγητές και Διδάσκοντες, μέλη του Διοικητικού Προσωπικού, φοιτητές και φοιτήτριες.

Μετά την απόλυση του Αγιασμού, ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Παναγιωτάτου Ποιμενάρχου, ευχόμενος καλή επιτυχία στο διδακτικό έργο και τις υπόλοιπες ακαδημαϊκές δράσεις της Ακαδημίας.

Αντιφώνησε ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για το ανύστακτο και συνεχές ενδιαφέρον του υπέρ της Ακαδημίας, ζήτησε από τον εκπρόσωπό του να μεταφέρει στον ίδιο τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στη συνέχεια, καλωσόρισε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές τους, επέστρεψαν στην Ακαδημία μετά από ένα ολόκληρο έτος τηλεδιδασκαλίας λόγω της πανδημίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συμπαρίστανται στο έργο της Ακαδημίας και έδωσε σε όλους τους περευρισκομένους τις καλύτερες ευχές του.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Ακαδημία λήφθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται καθημερινά από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τον λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων