03/10/2021 03/10/2021 Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο απο τον Μητροπολίτη Ζάμπιας, υπέρτιμο και Έξαρχο Μοζαμβικης κ. Ιωάννη εις μνήμη του π. Γερασίμου Σκαρτσή με τη συμπλήρωση δυο ετων κοίμησή του. Στην επιμνημόσυνη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερθηκε στην μακροχρόνια, καλή φιλία...
03 Οκτωβρίου, 2021 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 18:51

Κάποτε τον πυροβόλησαν για να του κλέψουν ένα κινητό

Διαδώστε:
Κάποτε τον πυροβόλησαν για να του κλέψουν ένα κινητό

Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο απο τον Μητροπολίτη Ζάμπιας, υπέρτιμο και Έξαρχο Μοζαμβικης κ. Ιωάννη εις μνήμη του π. Γερασίμου Σκαρτσή με τη συμπλήρωση δυο ετων κοίμησή του.

Στην επιμνημόσυνη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερθηκε στην μακροχρόνια, καλή φιλία τους και στα πολλά χαρίσματα της προσωπικότητάς του αδελφού, όπως χαρακτήρισε τον εκλιπόντα.

Ο π. Γεώργιος υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες της Μητροπόλεως Ζακύνθου και στη συνέχεια έφυγε στο μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Ένα γεγονός απείλησε την ίδια του τη ζωή, όταν για να του κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο τον πυροβόλησαν οδηγώντας τον στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες. Όταν συνήλθε αποφάσισε να φύγει στη Γαλλία και στην πόλη Γκρενόμπλ υπηρετώντας τα τελευταία 15 χρόνια την ορθόδοξη ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Ο παπα Γεράσιμος είχε λατρεία σε οτιδήποτε Ζακυνθινό και ιδιαίτερα στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου. Κάθε καλοκαίρι και ειδικά τον Αύγουστο έδινε το παρόν συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του νησιού.

SOURCE: Orthodox Metropolis of Zambia

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων