19/10/2018 19/10/2018 Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης ευλάβειας και χαράς τελέστηκε στις 18 Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, πλαισιωμένος από ιερείς της αρχιερατικής περιφερείας Λεύκτρου. Τη Θεία...
Ενορίες : Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρδαμύλης
19 Οκτωβρίου, 2018 - 9:58

Η εορτή του Αγ. Λουκά στη Μάνη (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγ. Λουκά στη Μάνη (φωτογραφίες)

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης ευλάβειας και χαράς τελέστηκε στις 18 Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, πλαισιωμένος από ιερείς της αρχιερατικής περιφερείας Λεύκτρου. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μαθητές/τριες του Γυμνασίου και Λυκεία Καρδαμύλης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας.

Ο Σεβ. κατά την ομιλία του απευθύνθηκε στα παιδιά με παιδαγωγικό τρόπο για τη σημασία της προσευχής και της λατρείας στο Θεό. Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ομιλία του σε πρακτικά θέματα της λατρείας βοηθώντας έτσι τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σπουδαίο γεγονός είναι ο εκκλησιασμός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. μαζί με το αντίδωρο μοίρασε στα παιδιά μια εικόνα και ένα στυλό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων