08/12/2021 08/12/2021 Tο μοναστήρι της Οσίας Ματρώνας εκ Ρωσίας της αομμάτου που ανεγείρεται στο χωριό Ritešić (Δημοκρατία Σέρπσκα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη) επισκέφθηκε χθες ο Πρωθιερέας π. Νικολάι Μπαλασόφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος για την Υποστήριξη του Χριστιανικού Πολιτισμού και Κληρονομιάς, με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ε.Ι. Ο...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 13:11

Μονή της Οσίας Ματρώνας ανεγείρεται στη Βοσνία

Διαδώστε:
Μονή της Οσίας Ματρώνας ανεγείρεται στη Βοσνία

Tο μοναστήρι της Οσίας Ματρώνας εκ Ρωσίας της αομμάτου που ανεγείρεται στο χωριό Ritešić (Δημοκρατία Σέρπσκα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη) επισκέφθηκε χθες ο Πρωθιερέας π. Νικολάι Μπαλασόφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος για την Υποστήριξη του Χριστιανικού Πολιτισμού και Κληρονομιάς, με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ε.Ι. Ο Skopenko.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στην περιοχή ύστερα από πρόσκληση του Επισκόπου Σβορνικίου και Τούζλας κ. Φωτίου.

Ο Ηγούμενος της Μονής, απόφοιτος της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, π. Ησαϊάς (Lukich) καλωσόρισε θερμά τους προσκεκλημένους, ξεναγώντας στο καθολικό της Μονής, η αγιογράφηση του οποίου έγινε με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι εργασίες στη Μονή, που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του Ιδρύματος για την Υποστήριξη του Χριστιανικού Πολιτισμού και Κληρονομιάς, προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν το 2023.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων