05/01/2022 05/01/2022 Την παραμονή των Θεοφανείων, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου. Είχε προηγηθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε τη φιάλη που φιλοτεχνήθηκε...
05 Ιανουαρίου, 2022 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2022 - 19:25

Παραμονή Θεοφανείων στον Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Παραμονή Θεοφανείων στον Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Την παραμονή των Θεοφανείων, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου. Είχε προηγηθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε τη φιάλη που φιλοτεχνήθηκε στον εξωνάρθηκα του Ιερού Ναού και είναι διακοσμημένη με ένα υπέροχο ψηφιδωτό, κατά το πρότυπο αντίστοιχου στον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο απεικονίζεται η μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην υπακοή που επέδειξε ο Κύριος στο θέλημα του Ουρανίου Πατρός και κάλεσε τους πιστούς να ζουν εν υπακοή, εν υπομονή και σε απόλυτη ενότητα με τα εντάλματα της Εκκλησίας.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων