06/01/2022 09/01/2022 Πανηγυρική θεία λειτουργία για τη μεγάλη δεσποτική γιορτή των Θεοφανείων τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022 στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Πατριαρχικής Κατοικίας στη Σόφια, από τον Αρχιερέα Πέτρο Σλάβοφ και τον Αρχιδιάκονο Ντέγιαν Κορουνόσκι. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, ο οποίος τέλεσε την...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 9:42

Βουλγαρία: Θεοφάνεια στην Πατριαρχική Κατοικία

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Θεοφάνεια στην Πατριαρχική Κατοικία

Πανηγυρική θεία λειτουργία για τη μεγάλη δεσποτική γιορτή των Θεοφανείων τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022 στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Πατριαρχικής Κατοικίας στη Σόφια, από τον Αρχιερέα Πέτρο Σλάβοφ και τον Αρχιδιάκονο Ντέγιαν Κορουνόσκι.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, ο οποίος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ο Μακαριώτατος, παράλληλα, προσευχήθηκε στον Τριαδικό Θεό για ταχεία διάσωση από την πανδημία, ενώ απηύθυνε τις πατρικές του ευχές στον Ορθόδοξο βουλγαρικό λαό, να έχει ισχυρή πίστη και ειλικρινή αφοσίωση στον Θεάνθρωπο Χριστό, του οποίου ενθυμούμεθα τη βάπτιση από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, που έγινε για εμάς και τη σωτηρία μας στα νερά του Ιορδάνη ποταμού.

Το μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας στον ορθόδοξο βουλγαρικό λαό: 

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας καθαγιάζει (εκτός των υδάτων) τις πολεμικές σημαίες του ένδοξου στρατού μας και ευλογεί τον αήττητο Βουλγαρικό στρατό. Αυτή η συνέχεια της παράδοσης, που μας κληροδότησαν οι άξιοι πρόγονοί μας, αποτελεί διαχρονική συνέχεια και ενδυνάμωση της στενής ενότητας που είχε η αγία μας Εκκλησία από την αρχή της ιστορικής της ύπαρξης με τον λαό της, το κράτος και τον ένδοξο στρατό», είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. 

«Ας αναζητούμε πάντοτε πρώτα τον Θεό και την αιώνια δικαιοσύνη Του, για να έχουμε τη θεία προστασία Του και να μένουμε εν ειρήνη και ευημερία. Τότε ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός, που είναι « Κύριος των δυνάμεων» και «Βασιλεύς της δόξης» (Ψαλμ. 23:10), θα είναι ευχαριστημένος από εμάς και θα μας χαρίζει απλόχερα τη χάρη Του».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων