20/10/2018 20/10/2018 Το Σάββατο 20/10/2018  ο κλήρος και λαός της Τρίπολης και των γύρω περιοχών, με ιερά συγκίνηση  υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πάνσεπτο ιερό Θεομητορικό κειμήλιο ,  κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ από το Άγιον Όρος όπου φυλάσσεται και θα παραμείνει στην αρκαδική πολιτεία...
20 Οκτωβρίου, 2018 - 23:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2018 - 23:18

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τρίπολη(φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τρίπολη(φωτογραφίες)

Το Σάββατο 20/10/2018  ο κλήρος και λαός της Τρίπολης και των γύρω περιοχών, με ιερά συγκίνηση  υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το πάνσεπτο ιερό Θεομητορικό κειμήλιο ,  κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ από το Άγιον Όρος όπου φυλάσσεται και θα παραμείνει στην αρκαδική πολιτεία για τέσσερις ημέρες.

Η Αγία Ζωή στην καρδιά της Πελοποννήσου την Τρίπολη

 

Το μοναδικό προσωπικό κειμήλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου παρέλαβε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος  και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος , παρουσία όλων των ιερέων της Μητρόπολης και του πιστού λαού , η πομπή συνόδευσε την Αγία Ζώνη στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ακολούθησε  Δοξολογία , Μέγας Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός προκειμένου να εισέρχονται οι πιστοί  προς προσκύνησιν του ιερού Θεομητορικού κειμηλίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέφθασαν  από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου για να ασπαστούν την Αγία Ζώνη, η οποία σύμφωνα με τις γραφές πλέχτηκε από την ίδια την Παναγία από τρίχες καμήλας.Έχουν καταγραφεί αμέτρητα θαύματα σε ανθρώπους που κατάφεραν να προσκυνήσουν το Θεομητορικό κειμήλιο, ενώ οι γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος και να προσκυνήσουν, θεωρούν μοναδική ευκαιρία και μεγάλη ευλογία την στιγμή αυτή της έλευσης της Αγίας Ζώνης στην πόλη τους.

 

 

Φωτογραφίες: Nίκος Οικονόμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων