09/04/2019 09/04/2019 Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός», παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Γεωργ. Παπανδρέου 2) την Δευτέρα 8 Απριλίου, το απόγευμα. Το βιβλίο, με τίτλο «Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα» το...
09 Απριλίου, 2019 - 22:31

Παρουσίαση βιβλίου για τις Σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου για τις Σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός», παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Γεωργ. Παπανδρέου 2) την Δευτέρα 8 Απριλίου, το απόγευμα. Το βιβλίο, με τίτλο «Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα» το συνέγραψε ο Δρ. Θεολογίας, Φιλοσοφίας και Πολιτικής Επιστήμης Σωτήρης Μητραλέξης. Στο βιβλίο παρουσιάζεται πώς διαμορφώνεται η σχέση Κράτους και Εκκλησίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναλύονται οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους στη νομοθεσία, στην εκπαίδευση και σε ειδικά θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως είναι η μισθοδοσία του κλήρου. Πρόκειται για ένα κείμενο που άπτεται θεμάτων για τα οποία πολύς λόγος γίνεται σήμερα, με την ευκαιρία και της επιχειρούμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Μετά τις εισηγήσεις έγινε συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση συντόνισε ο δρ. Παιδαγωγικής Νίκος Ράπτης, που είναι διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων