30/07/2022 30/07/2022 Πανηγυρικές ακολουθίες τελέστηκαν το διήμερο που μας πέρασε (28 και 29 Ιουλίου) στην πόλη Σμόλιαν (από την άλλη πλευρά των συνόρων από την Ξάνθη) προς τιμήν του γηγενή μάρτυρα Αγίου Βησσαρίωνα, επισκόπου Σμόλιαν, προστάτη της Ροδόπης. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ) κ. Νικολάου, την παραμονή της εορτής στον φερώνυμο...
30 Ιουλίου, 2022 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2022 - 15:42

Η γιορτή του Αγίου Βησσαρίωνα του Σμόλιαν

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Βησσαρίωνα του Σμόλιαν

Πανηγυρικές ακολουθίες τελέστηκαν το διήμερο που μας πέρασε (28 και 29 Ιουλίου) στην πόλη Σμόλιαν (από την άλλη πλευρά των συνόρων από την Ξάνθη) προς τιμήν του γηγενή μάρτυρα Αγίου Βησσαρίωνα, επισκόπου Σμόλιαν, προστάτη της Ροδόπης.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ) κ. Νικολάου, την παραμονή της εορτής στον φερώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεστώτος του Επισκόπου Ζνεπόλεως κ. Αρσενίου.

Την επομένη, 29η Ιουλίου, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, με τον οποίον συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δοροστόλου κ. Ιάκωβος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, οι Επίσκοποι Ζνεπόλεως (Αρσένιος) και Σμόλιαν κ. Βησσαρίων, που ήγε και τα ονομαστήριά του.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο δήμαρχος Σμόλιαν Νικολάι Μελέμοφ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Angel Bezergianov, ο διοικητής της 101ης Alpine Αντισυνταγματάρχης Stefan Dimov, οι κτίτορες του ναού (Todor Batkov και η σύζυγός του Ζdravka Batkova) και πολλοί άλλοι.

Κατά τον «Κοινωνικό», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος κήρυξε, μιλώντας για τη μαρτυρία του αγίου ιερομάρτυρα Βησσαρίωνα στη διατήρηση της αγίας Ορθοδόξου πίστεως στην περιοχή της Ροδόπης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βησσαρίωνα για την εορτή του ουράνιου προστάτη του και του χάρισε μια εικόνα με την  Θεοτόκο, «για να παρακολουθεί και να υποστηρίζει πάντα τα έργα του Επισκόπου Σμόλιαν».

Φωτογραφίες από τον Αρχιερατικό Εσπερινό
Φωτογραφίες από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων