06/09/2022 07/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε πανηγυρικώς στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Πανορμίτου, επί τη εορτή του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ. Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Δημητρίου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 1:29

Εορτή του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στον Πανορμίτη

Διαδώστε:
Εορτή του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στον Πανορμίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε πανηγυρικώς στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Πανορμίτου, επί τη εορτή του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Δημητρίου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Κελεμπέκης, φιλοξενούμενος κληρικός εκ της Ι. Μητροπόλεως Σερρών, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κρητικού, φιλοξενούμενος κληρικός εκ της Ι. Μητροπόλεως Ρόδου, ο Ιερεύς Φιλόθεος Κάλφας, Εφημέριος του Αγίου Ελευθερίου Σύμης και ο Διάκονός μας π. Γεώργιος Κακακιός. Το δε Ιερόν Αναλόγιον διηκόνησαν γλυκυφθόγγως, ο κ. Μερκούριος Γιανναράς Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής μεθ’ ετέρων.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο προς τους παρεπιδημούντας ευσεβείς προσκυνητάς του Ταξιάρχου, αναφερθείς στο ιστορικό αυτό θαυμαστό γεγονός του γενομένου θαύματος, ευχόμενος όπως ο Παμμέγιστος Αρχάγγελος και στους χαλεπούς καιρούς μας, ανακόψει όπως τότε και σήμερα τα τρικυμιώδη κύματα της δαιμονικής αποστασίας και τον κατακλυσμόν της κακίας, περιφρουρώντας την Πατρίδα μας, ως και άπαντα τον κόσμο και μάλιστα όλους όσοι καταφεύγουν υπό την σκέπη των αύλων Αυτού Πτερύγων.

Προ της απολύσεως έλαβε χώρα συμβολικώς προς αγιασμόν των πιστών περιφορά της Εικόνος του Εν Χώναις Θαύματος πέριξ του Καθολικού και έμπροσθεν της κεντρικής Πύλης της Μονής ευλογήθησαν οι Άρτοι, ανεπέμφθη δέησις υπέρ υγείας, σωτηρίας και θείας βοηθείας πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, των εγγύς και μακράν, ως και των εν θαλάσσαις και αέρι πλεόντων, των επικαλουμένων την Χάριν του Παμμεγίστου Ταξιάρχου.

Το απόγευμα έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Επετειακή Εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 ετών από της ιδρύσεως του Πανορμιτείου Γυμνασίου Σύμης, γεγονός για το οποίο τα μέγιστα συνετέλεσε η Ιερά Μονή Πανορμίτου και προσωπικώς ο αείμνηστος Ηγούμενος Μακάριος Μπάρβας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων