15/09/2022 15/09/2022 «Τύχη αγαθή τα έφερε έτσι και σήμερα, που βρισκόμαστε ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εδώ στη Χίο, για να παρουσιάσουμε τον εμβληματικό Τόμο που εκδώσαμε ως απάντηση στη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Πόλη σε τζαμί, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, να πραγματοποιείται αυτή η σεμνή τελετή στο “Σπίτι της Μαρίας”». Με αυτά...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 19:46

Χαρακόπουλος: Ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί

Διαδώστε:
Χαρακόπουλος: Ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί

«Τύχη αγαθή τα έφερε έτσι και σήμερα, που βρισκόμαστε ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας εδώ στη Χίο, για να παρουσιάσουμε τον εμβληματικό Τόμο που εκδώσαμε ως απάντηση στη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Πόλη σε τζαμί, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, να πραγματοποιείται αυτή η σεμνή τελετή στο “Σπίτι της Μαρίας”».

Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στον αγιασμό της μαθητικής στέγης «Σπίτι της Μαρίας» του Ιδρύματος Τσάκος στα Καρδάμυλα της Χίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη «Στέγη της Μαρίας», από το 2013, φιλοξενούνται μαθητές από όλη τη χώρα που επιθυμούν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαριστώντας τη Διευθύντρια της «Στέγης» κ. Παρασκευή Λιαδή σημείωσε ότι «ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε έργα αγαθά προς την πατρίδα, δεν περιμένει λόγους επαινετικούς από εμάς, αλλά νομίζω ότι του οφείλουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ. Γιατί εσείς εδώ οι ακρίτες γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας ότι, η μεγαλύτερη εθνική απειλή δεν είναι η τουρκική προκλητικότητα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Σεβασμιότατε, η μεγαλύτερη εθνική απειλή είναι το δημογραφικό. Και για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό, πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσφέρουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας, ώστε να έχουνε τη δυνατότητα απασχόλησης για να δημιουργήσουνε οικογένεια και να γεννήσουν παιδιά. Και τέτοιες ευκαιρίες δίνει το “Σπίτι της Μαρίας”, το Ίδρυμα Τσάκου στο νησί της Χίου, και για αυτό σας είμαστε ευγνώμονες. Σε ανάμνηση της εδώ παρουσίας μας θα ήθελα να σας προσφέρω αυτόν τον Τόμο, ο οποίος έχει εκδοθεί σε 9 γλώσσες.

Τον επιδώσαμε, ήδη, στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον Πάπα της Ρώμης, τον παρουσιάσαμε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και φιλοδοξούμε να τον παρουσιάσουμε σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να κινητοποιήσουμε, στον βαθμό που μπορούμε, την κοινωνία των πολιτών, την παγκόσμια κοινή γνώμη, γιατί δυστυχώς οι αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων ήτανε πολλές φορές κατώτερες των προσδοκιών. Και πάλι καλή χρόνια και καλή πρόοδο στα παιδιά!».

Τον αγιασμό στη μαθητική στέγη τέλεσε ο  Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και ακολούθως επιδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε αποφοίτους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής, ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ, ο Ακαδημαϊκός, διαστημικός επιστήμονας στη NASA κ. Σταμάτης Κριμιζής και πλήθος κόσμου.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε στον Διευθυντή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κ. Μιχάλη Μπελέγρη τον αφιερωματικό Τόμο της ΔΣΟ «Αγία Σοφία – Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

 

 

 

 

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον καπτάν Παναγιώτη Τσάκο.

 

Ο ΓΓ της ΔΣΟ προσφέρει στον Διευθυντή του Ιδρύματος, Μιχάλη Μπελέγρη, τον Τόμο για την Αγία Σοφία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων