19/09/2022 20/09/2022 Τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκαν στο χωριό Νόβι Τσιφλίκ (Novi Chiflik), της επαρχίας Κιουστεντίλ, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. κ. Νεοφύτου. Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Κιουστεντίλ Petar Paunov, του Γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας κ. Angel...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 5:15

Βουλγαρία: Εγκαίνια στο νέο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιουστεντίλ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Εγκαίνια στο νέο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιουστεντίλ (ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκαν στο χωριό Νόβι Τσιφλίκ (Novi Chiflik), της επαρχίας Κιουστεντίλ, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. κ. Νεοφύτου.

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Κιουστεντίλ Petar Paunov, του Γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας κ. Angel Mladenov, της Αντιδημάρχου Κιουστεντίλ Rositsa Plachkova, της Δημάρχου του χωριού Novi Chiflik Gyula Malchova, κ.α.

Μετά την ακολουθία των Εγκαινίων και την πρώτη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος απηύθυνε κήρυγμα με χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς όλους τους όλους συνέβαλαν στο να χτιστεί ο Ιερός Ναός.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για το νέο πνευματικό απόκτημα και τους ευχήθηκε ο ναός να είναι πνευματικό λιμάνι χαράς, ειρήνης και έμπνευσης για μια ενάρετη ζωή.

Ακόμη, μετέφερε τις ευχαριστίες και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου.

Μετά το ιστορικό αυτό γεγονός για τους κατοίκους του Novi Chiflik, οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για εορταστικό γεύμα.

Κάτοικοι και καλεσμένοι του χωριού Novi Chiflik μοιράστηκαν τη χαρά τους που απέκτησαν Ιερό Ναό.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Архиерейска света Литургия с освещаване на храм „Успение Богородично“, с. Нови чифлик - 18.09.2022 г.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων