20/10/2022 20/10/2022 Στο ορεινό χωριό του Θεολόγου, στο Δήμο Διρφύων Ευβοίας εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022 στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε ιερά αγρυπνία στην οποία ιερούργησαν ο εορτάζων εφημέριος της ενορίας Πρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος με τον Πρεσβύτερο Αθανάσιο Σάλλιαρη εφημέριο Κάτω Στενής...
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ,
20 Οκτωβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 21:36

Η Εορτή του Αγίου Γερασίμου στο Θεολόγο Διρφύων (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Γερασίμου στο Θεολόγο Διρφύων (ΦΩΤΟ)

Στο ορεινό χωριό του Θεολόγου, στο Δήμο Διρφύων Ευβοίας εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022 στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε ιερά αγρυπνία στην οποία ιερούργησαν ο εορτάζων εφημέριος της ενορίας Πρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος με τον Πρεσβύτερο Αθανάσιο Σάλλιαρη εφημέριο Κάτω Στενής Διρφύων ο οποίος και μίλησε για τον βίο του Αγίου Γερασίμου.

Επίσης την εορτή τίμησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου εφημέριος του Ι.Ν Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, ο Ιερόθεος Παπαγρηγορίου εφημέριος ΤΟΥ Αγίου Γεωργίου Βατώντος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κούβαρης εφημέριος του Ι.Ν Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυνοσάργους εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κορόζης εφημέριος του Αγ. Αθανασίου Μίστρου Διρφύων. Παραβρέθηκαν επίσης, πιστοί της ενορίας του Θεολόγου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Διρφύων οι οποίοι ευχήθηκαν στον π. Γεράσιμο.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Διδάσκαλος Ιεροψάλτης ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μίστρου κ. Δημήτριος Δομέτιος με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες: Βασίλειος Μπενίσης και Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων