09/05/2019 09/05/2019 Πραγματοποιήθηκε, η ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κύπρου προστάτου και πολιούχου της εκκλησιαστικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.      Η φετινή συνέλευση, μετά από απόφαση της Θρονικής Επιτροπής ήταν διευρυμένη, περιλαμβάνοντας συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κατεχομένων...
09 Μαΐου, 2019 - 21:43
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2019 - 21:45

Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε, η ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κύπρου προστάτου και πολιούχου της εκκλησιαστικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

 

 

Η φετινή συνέλευση, μετά από απόφαση της Θρονικής Επιτροπής ήταν διευρυμένη, περιλαμβάνοντας συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κατεχομένων και ελεύθερων Δήμων και Κοινοτήτων (από την εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή) ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου.

Στην εκδήλωση ευρίσκονταν ο Έντιμος Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Αιδ/τος Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης, Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, οι οποίοι θα μεταφέρουν εντός ολίγου τον χαιρετισμό του εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου αντιστοίχως.

Το παρόν τους έδωσαν επίσης οι Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), οι αξιότιμοι κ.κ Βουλευτές Αμμοχώστου, Δημάρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και Λευκονοίκου, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, ο Διοικητής της VII Ταξιαρχίας Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, ο Έπαρχος Αμμοχώστου, ο Σταθμάρχης και Υπεύθυνος της Πυροσβεστικής Αμμοχώστου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης, μέλη της Θρονικής Επιτροπής, του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας, Εκκλησιαστικών Επιτροπών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων σύνολης της επαρχίας Αμμοχώστου και άλλοι προσκεκλημένοι.

Η όλη εκδήλωση περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα Μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Καλογήρου και Αναστάσιμους Ύμνους από Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του ιεροψάλτη κ. Δανιήλ Πογιατζιή. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Διάκονοι Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων