18/12/2022 18/12/2022 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 στο Βουκουρέστι, η καθιερωμένη εορταστική συναυλία με ύμνους και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Στη φετινή συναυλία οι ερμηνείες της παιδικής χορωδίας “Cor cu dor” υπό την διεύθυνση της Τεοντόρα Γιαβόρσκι και του βυζαντινού χορού...
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 8:56

Βουκουρέστι: Χορωδίες μάγεψαν το κοινό στο Πατριαρχικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Χορωδίες μάγεψαν το κοινό στο Πατριαρχικό Μέγαρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 στο Βουκουρέστι, η καθιερωμένη εορταστική συναυλία με ύμνους και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Στη φετινή συναυλία οι ερμηνείες της παιδικής χορωδίας “Cor cu dor” υπό την διεύθυνση της Τεοντόρα Γιαβόρσκι και του βυζαντινού χορού “Tronos” υπό την διεύθυνση του Αρχιδιακόνου Πρωτοψάλτη Μιχαήλ Μπούκα -μια από τις κορυφαίες και πιο αγαπητές χορωδίες στη Ρουμανία– μάγεψαν το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα «Πατριάρχης Θεόκτιστος» του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας “Basilica” παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πραχοβεάνου κ. Τιμόθεος, αντιπροσωπεία καθηγητών από τη Θεολογική Σχολή «Πατριάρχης Ioυστινιανός», προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο και τις τοπικές αρχές και πλήθος προσκεκλημένων.

Ως ένδειξη εκτίμησης για την επιτυχία της εκδήλωσης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ βράβευσε τους διευθυντές των δύο χορωδιών με τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Στην ομιλία του στο τέλος της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ανέλυσε την ουσιαστική σύνδεση που έχουν τα κάλαντα με την προσευχή σε πνευματικό επίπεδο, με αφορμή το τρέχον έτος που είναι αφιερωμένο από το Πατριαρχείο Ρουμανίας στην προσευχή.

«Επισημαίνουμε την αλήθεια που νιώθει ο καθένας μας: τα κάλαντα είναι ψαλμωδίες και προσευχές! Είναι μια λαϊκή ποιητική μνημόνευση των Χριστουγεννιάτικων ακολουθιών που ακούγονται στην εκκλησία με ένα βαθύ περιεχόμενο, που εκφράζεται με μια απλή μελωδία. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στα παραδοσιακά ή λαϊκά κάλαντα. Όταν προσευχόμαστε σε μια αγιογραφημένη Ορθόδοξη εκκλησία, νιώθουμε ότι δεν προσευχόμαστε μόνοι μας, αλλά μαζί με τους αγίους. Με τον ίδιο τρόπο, στα κάλαντα, δεν ψάλλουμε μόνοι μας, αλλά σε ομάδες, όπως οι ομάδες των αγγέλων στη Βηθλεέμ παλιά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές προς τον Πατριαρχή Ρουμανίας, καθώς χθες, 17 Δεκεμβρίου, ήμερα που η Εκκλησία μας εόρταζε την μνήμη του Προφήτη Δανιήλ, ο Μακαριώτατος ήγε τα ονομαστήρια του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων