07/01/2023 07/01/2023 Στη Βηθλεέμ, στο Ναό της Γεννήσεως, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων τα οποία εορτάζονται στο Παλαίφατο Πατριαρχείο σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο. Στη Θεία Λειτουργία στο ναό που βρίσκεται στην Παλαιστίνη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής και άλλων Χριστιανικών δογμάτων. Προσκύνητες απ’ όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν κοντά...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 22:10

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Οι πρώτες φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

Στη Βηθλεέμ, στο Ναό της Γεννήσεως, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων τα οποία εορτάζονται στο Παλαίφατο Πατριαρχείο σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Στη Θεία Λειτουργία στο ναό που βρίσκεται στην Παλαιστίνη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής και άλλων Χριστιανικών δογμάτων.


Προσκύνητες απ’ όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς, τόσο σήμερα όσο και στις 25 Δεκεμβρίου ημέρα εορτασμού των Χριστουγέννων κατά το νέο Ημερολόγιο.

Η Βασιλική της Γέννησης, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, παραμένει σημαντικός θρησκευτικός και τουριστικός προορισμός, μολονότι οι χριστιανοί κάτοικοι της Βηθλεέμ και της γύρω περιοχής είναι μειοψηφία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων