20/02/2023 20/02/2023 Την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας και την μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης πόλεως Ιωαννίνων...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 12:00

Κυριακή της Απόκρεω στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2023, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας και την μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης πόλεως Ιωαννίνων πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της Τελικής Κρίσης με την οποία ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ως Δίκαιος Κριτής θα ξεχωρίσει ως ο Ποιμήν τα πρόβατα εκ των ερίφων έκαστον κατά τα έργα αυτού. Τέλος, ευχήθηκε στο παρευρισκόμενο εκκλησίασμα καλό Πνευματικό Αγώνα και καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Λέοντος επισκόπου Κατάνης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου πόλεως Ιωαννίνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων