10/03/2023 10/03/2023 Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην ομώνυμη ιερά Μονή στο Βρατσέσκι που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Λόβετς. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ και Βιδίνιου κ. Δανιήλ. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ συνεχάρη τους Χριστιανούς που γέμισαν το Καθολικό της...
10 Μαρτίου, 2023 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 14:42

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Βρατσέσκι

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Βρατσέσκι

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην ομώνυμη ιερά Μονή στο Βρατσέσκι που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Λόβετς. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ και Βιδίνιου κ. Δανιήλ.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ συνεχάρη τους Χριστιανούς που γέμισαν το Καθολικό της Μονής και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Μάλιστα επεσήμανε ότι το νόημα της επίγειας ύπαρξής μας είναι να ζούμε με βάση όσα προτάσσει η Ορθόδοξη πίστη μας με στόχο την απόκτηση της αιώνιας ζωής. 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg (Lovchan Metropolis)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων