13/03/2023 13/03/2023 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, την Κυριακή Β’ Νηστειών, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής στη Σόφια. Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, καθώς και για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά. Ο Θεοφιλέστατος τόνισε την ισχυρή πίστη του Αγίου, το...
13 Μαρτίου, 2023 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2023 - 12:02

Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στη Σόφια

Διαδώστε:
Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στη Σόφια

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, την Κυριακή Β’ Νηστειών, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής στη Σόφια.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, καθώς και για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά. Ο Θεοφιλέστατος τόνισε την ισχυρή πίστη του Αγίου, το θάρρος και την αγάπη του, καθώς και τη διδασκαλία του για τον ησυχασμό. Μάλιστα υπενθύμισε ότι στόχος ενός χριστιανού δεν είναι μόνο η νίκη επί των πειρασμών, η επιδίωξη ηθικής αυτοβελτίωσης, αλλά και η μεταμόρφωση, η θέωση του ανθρώπου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μετάφερε τις ευχές του Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου.

Έψαλλε η χορωδία του Καθεδρικού Ναού υπό τη διεύθυνση του Miroslav Popsavov.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων