19/03/2023 19/03/2023 Ανήμερα της μνήμης του ορθόδοξου πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, ο  Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος τέλεσε τη Λειτουργία στη Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Δανιήλ, η οποία είναι και κατοικία του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας.ο Στις 17 Μαρτίου 2023, ανήμερα του Ορθόδοξου Μεγάλου Δούκα της Μόσχας Δανιήλ (1303), ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος...
19 Μαρτίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 11:42

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τον Ορθόδοξο πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Κύριλλος τίμησε τον Ορθόδοξο πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, στην ομώνυμη Σταυροπηγιακή Μονή (ΦΩΤΟ)

Ανήμερα της μνήμης του ορθόδοξου πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, ο  Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος τέλεσε τη Λειτουργία στη Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Δανιήλ, η οποία είναι και κατοικία του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας.ο

Στις 17 Μαρτίου 2023, ανήμερα του Ορθόδοξου Μεγάλου Δούκα της Μόσχας Δανιήλ (1303), ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος τέλεσε τη Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Καθεδρικό Ναό της Τριάδας της Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα.

Κατά την άφιξη στον καθεδρικό ναό, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσκύνησε τη λειψανοθήκη που περιείχε απότμηα από τα λείψανα του Ορθόδοξου πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσε η χορωδία της Μονής του Αγίου Δανιήλ.

Στην λειτουργία προσευχήθηκαν υπάλληλοι του Πατριαρχείου Μόσχας, της Πατριαρχικής και Συνοδικής Κατοικίας στη Μονή Δανιήλ, υπάλληλοι και συμμετέχοντες στο έργο του  Πατριαρχικού Κέντρου για την Πνευματική Ανάπτυξη Παιδιών και Νέων  στη Μονή Αγίου Δανιήλ .

Στον ναό παρευρέθηκε ο Επιτετραμένος Πρέσβης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στη Ρωσική Ομοσπονδία Zeljko Samardzhija.

Η πατριαρχική λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά στα κανάλια Soyuz και Spas TV , καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον ιστότοπο Patriarchia.ru.

Η Μονή του Αγίου Δανιήλ ή Μονή Ντανίλοφ είναι περιτειχισμένο μοναστήρι, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Μόσκοβα, περίπου 5 χιλιόμετρα νοτίως του κέντρου της Μόσχας. Από το 1983 μέχρι σήμερα στεγάζει την κεντρική διοίκηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την επίσημη μόνιμη κατοικία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων