04/04/2023 04/04/2023 Ο ΣΤ’ και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε το απόγευμα της Ε’ Κυριακής των Νηστειών, 2 Απριλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πρεβέζης, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως και πλήθους πιστών. Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος...
04 Απριλίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 14:58

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Νεκτάριο Πρεβέζης

Διαδώστε:
Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Νεκτάριο Πρεβέζης

Ο ΣΤ’ και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε το απόγευμα της Ε’ Κυριακής των Νηστειών, 2 Απριλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πρεβέζης, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως και πλήθους πιστών.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Βελέτζας, Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος ανέπτυξε εναργώς το θέμα:«Η οσία Μαρία η Αιγυπτία, ο τελώνης και ο ληστής».

Ο Πανοσιολογιώτατος ομιλητής αναφέρθηκε σε όλη την πνευματική διαδρομή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, της οποίας το κεντρικό νόημα είναι η μετάνοια και επιστροφή των αμαρτωλών.

Η οσία Μαρία η Αιγυπτία με τον αγιασμένο βίο της και την σαραντάχρονη μετάνοιά της αποτελεί κορυφαίο υπόδειγμα για εμάς τους Χριστιανούς, στην οποία καλούμαστε να ομοιάσουμε.

Τα θαυμάσια και κατανυκτικά μέλη του Εσπερινού απέδωσε με άρτιο τρόπο ο Χορός Ψαλτών της Μητροπόλεώς μας Chorus Nicopolitanus.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων