30/05/2019 30/05/2019 Με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην πατριαρχική κατοικία στη Μόσχα. “Η Ρωσία και η Κορέα είναι χώρες με πλούσια πολιτιστική και πνευματική παράδοση. Ως εκ τούτου, ο διαπολιτισμικός διάλογος θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ αυτών των χωρών,...
30 Μαΐου, 2019 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2019 - 9:18

“Η τραγωδία που οδήγησε στο διαχωρισμό της Κορέας”

Διαδώστε:
“Η τραγωδία που οδήγησε στο διαχωρισμό της Κορέας”

Με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην πατριαρχική κατοικία στη Μόσχα.

“Η Ρωσία και η Κορέα είναι χώρες με πλούσια πολιτιστική και πνευματική παράδοση. Ως εκ τούτου, ο διαπολιτισμικός διάλογος θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ αυτών των χωρών, καθώς και τα θρησκευτικά θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν “, δήλωσε ο Πατριάρχη Μόσχας, ο οποίος μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από τις επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν στην Νότια και τη Βόρεια Κορέα: «Έχω εμπειρία με ανθρώπους που ζουν στο Βορρά και στο Νότο της Κορεατικής Χερσονήσου. Πρέπει να πω ότι αυτό δίνει μια σαφή ιδέα της τραγωδίας που οδήγησε στον διαχωρισμό του Κορεατικού λαού. ”

Και υπογράμμισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βρισκόταν συμμετείχε ενεργά στο διεθνές κίνημα για να ενώσει τη Βόρεια και Νότια Κορέα, το οποίο ξεκίνησε το 1984 υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι χριστιανικές εκκλησίες στη Νότια Κορέα συνδέονται με δεσμούς πολλών χρόνων συνεργασίας” υπογράμμισε.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων