08/05/2023 08/05/2023 Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάσθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, από το μονομελές Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης της διάρρηξης και της κλοπής των αφιερωμάτων στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, το Φεβρουάριο του 2012, πριν δηλαδή από 11 χρόνια! Η ποινή που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα έχει εφέσιμο...
08 Μαΐου, 2023 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 17:38

Μετά από 11 χρόνια η δικαστική απόφαση για την κλοπή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Διαδώστε:
Μετά από 11 χρόνια η δικαστική απόφαση για την κλοπή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάσθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, από το μονομελές Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης της διάρρηξης και της κλοπής των αφιερωμάτων στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, το Φεβρουάριο του 2012, πριν δηλαδή από 11 χρόνια! Η ποινή που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα έχει εφέσιμο χαρακτήρα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Αθώος κρίθηκε ο έτερος των κατηγορουμένων, γιος του καταδικασθέντα.

Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού, αντικειμένων αξίας άνω των 120.000 ευρώ από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Αν και για τα κλοπιμαία δεν υπάρχει εκτίμηση καθώς όπως κατέθεσαν  οι δύο ιερείς δεν τα είχαν καταγεγραμμένα και δε είχαν εκτιμήσει την αξία τους, ωστόσο όπως ανέφεραν  μόνο το ένα τάμα που θυμάται είχε κάποιες χιλιάδες ευρώ – η εκτίμηση του δικαστηρίου είναι ότι υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ η συνολική αξία και ίσως φτάνει και υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Άλλωστε  επρόκειτο για τέσσερις προθήκες γεμάτες με κοσμήματα που άφηναν με την καρδιά τους οι πιστοί που έζησαν τα θαύματα του Αρχάγγελου.

Τα κλοπιμαία μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

 

Το χρονικό της μεγάλης κλοπής

Η πολυσυζητημένη κλοπή των αφιερωμάτων από τις προθήκες του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο έγινε το ξημέρωμα της 28ης Φεβρουαρίου 2012. Δράστες, όπως φαίνεται στην καταγραφή από τις κάμερες του Ιερού Ναού,  τρεις άνδρες οι οποίοι παραβίασαν με «γρύλο» πλαϊνή πόρτα, μπήκαν στο Ναό, έσπασαν τέσσερις από τις 11 προθήκες με χρυσά πολύτιμα αφιερώματα, άρπαξαν ότι μπορούσαν και εξαφανίστηκαν υπό τους ήχους των ενεργοποιημένων συστημάτων συναγερμού.

Μαζί τους ήταν και ένας τέταρτος συνεργός που λειτούργησε σαν τσιλιαδόρος. Συνολικά ο χρόνος που διήρκεσε η κλοπή ήταν περί τα τέσσερα λεπτά. Δυο από τους δράστες της κλοπής εικάζεται ότι είναι νεκροί, θύματα διαμάχης διαχείρισης κερδών από ναρκωτικά.

Ας σημειωθεί ότι με ευθύνη της δικαιοσύνης το κατηγορητήριο κατά των δυο κατηγορουμένων συντάχθηκε επτά ολόκληρα χρόνια μετά το συμβάν.

Πηγή: www.stonisi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων