17/05/2023 17/05/2023 Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από τις 19 έως τις 21 Μαϊου 2023. Το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Μαϊου, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου θα έχει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την  επομένη, Σάββατο 20 Μαϊου, ο...
17 Μαΐου, 2023 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 15:02

«Ευκλεής Αθηναίος» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Διαδώστε:
«Ευκλεής Αθηναίος» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από τις 19 έως τις 21 Μαϊου 2023.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Μαϊου, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου θα έχει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Την  επομένη, Σάββατο 20 Μαϊου, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα λάβει την τιμητική διάκριση «Ευκλεής Αθηναίος» από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 12 το μεσημέρι.

Την Κυριακή, 21 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, ο οποίος πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεία Λειτουργία αναμένεται να παραστεί συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης από 19 έως 21 Μαΐου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων