06/06/2023 06/06/2023 Στον λόφο της Αγίας Σιών, καθώς στο υπερώον αυτό κατήλθε επιφοιτήσαν το Άγιον Πνεύμα επί τους αγίους μαθητές και αποστόλους εν είδει πυρίνων γλωσσών, όπως μαρτυρεί ο απόστολος και ευαγγελιστής Λουκάς στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, τιμήθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Προς τιμή και λατρεία του Αγίου Πνεύματος και...
06 Ιουνίου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 10:12

Η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον λόφο της Αγίας Σιών, καθώς στο υπερώον αυτό κατήλθε επιφοιτήσαν το Άγιον Πνεύμα επί τους αγίους μαθητές και αποστόλους εν είδει πυρίνων γλωσσών, όπως μαρτυρεί ο απόστολος και ευαγγελιστής Λουκάς στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, τιμήθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Προς τιμή και λατρεία του Αγίου Πνεύματος και μνήμη του γεγονότος της επφοιτήσεως, έλαβε χώρα Εσπερινός το απόγευμα της Κυριακής στο εν τω Κοιμητηρίω παρεκκλήσιο της Πεντηκοστής, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ όπου διάβαστηκαν οι ευχές της Γονυκλισίας.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο ισόγειο του κτιρίου της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, συλλειτουργούντων αυτώ του Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ Εξάρχου Αθηνών και του π. Αμφιλοχίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψάλλοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου μετά του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και των μαθητών της Σχολής.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ξεκίνησε από του Ναού λιτανεία μετ´ αναγνώσεως των ευχών της Γονυκλισίας της πρώτης στο ναό, της δεύτερης στο παρεκκλήσιο του κτήματος της Σχολής (κατακόμβη), και της τρίτης στο Υπερώω.

Μετά την κάθοδο εκ του Υπερώου ο προεξάρχων Αρχιερέας και η Συνοδεία του εισήλθαν στο εσωτερικό του χώρου του τάφου του Δαυίδ και ανεπέμφθη δέηση. Δέηση ανεπέμφθη επίσης υπέρ των κεκοιμημένων έμπροσθεν της νοτίου θύρας του Κοιμητηρίου.

Η εν λιτανεία Αρχιερατική συνοδεία κατήλθε στην αίθουσα τελετών της Σχολής, όπου ο Σχολάρχης Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος προσέφερε κέρασμα.

Κατά την ημέρα αυτή τελέσθηκε θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου και στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Πεντηκοστής της πόλης Τουμπάς, στην περιοχή της Σαμαρείας μετά το Φρέαρ του Ιακώβ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων