23/03/2023 23/03/2023 Απολύμανση με «ροδόνερο» έκαναν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας οι δημοτικές αρχές του Δήμου Φατίχ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή το Ραμαζάνι. Ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ είπε ότι τα χαλιά στην Αγία Σοφία καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων πριν από το Ραμαζάνι. Σύμφωνα με...
23 Μαρτίου, 2023 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 11:17

Αγία Σοφία: Έκαναν «απολύμανση» με ροδόνερο με εντολή Ερντογάν

Διαδώστε:
Αγία Σοφία: Έκαναν «απολύμανση» με ροδόνερο με εντολή Ερντογάν

Απολύμανση με «ροδόνερο» έκαναν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας οι δημοτικές αρχές του Δήμου Φατίχ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ είπε ότι τα χαλιά στην Αγία Σοφία καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων πριν από το Ραμαζάνι.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποίησαν οι ομάδες της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Δήμου Φατίχ, το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, με απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «πλύθηκε με ροδόνερο». Οι ομάδες του δήμου καθάρισαν επίσης με ζεστό νερό την αυλή της Αγίας Σοφίας αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ, ο Ρετζέπ Γκιλντίζ, είπε ότι τα χαλιά στην Αγιά Σοφιά καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων. «Καθαρίζουμε επίσης την αυλή, την πλατεία της Αγίας Σοφίας και τα σιντριβάνια με ζεστό νερό. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα επισκέπτονται ένα πιο υγιεινό περιβάλλον», τόνισε ο Γκιλντίζ.

Ο Ερντογάν επικαλείται την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί για να μαζέψει ψήφους

Νέες αναφορές στην Αγιά Σοφία την οποία μετέτρεψε σε τζαμί έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr.

Όπως μετέδωσε  ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Όλο αναφέρω πού ήταν η χώρα και πού φτάσαμε. Εξηγώντας τα όσα κάναμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Εγώ σε κάποιους λέω ‘’Αγία Σοφία’, και αυτοί καταλαβαίνουν… Όμως όταν λέω ‘’Αγία Σοφία’’ κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν καταλαβαίνουν. Εμείς προχωράμε μαζί με όσους καταλαβαίνουν όταν λέμε ‘’Αγία Σοφία’’ και όταν λέμε ‘’Καραμπάχ’’».

Πηγή: skai.gr,  protothema.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων