29/07/2020 29/07/2020 «To μήνυμα που έφυγε από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν ότι η οποιαδήποτε επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με την Ελλάδα, μέσα από την άσκηση καταχρηστικών κινήσεων στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας από πλευράς Τουρκίας, θα έχει επιπτώσεις στη σχέση της με την Ευρώπη» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην...
29 Ιουλίου, 2020 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 20:10

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Η Τουρκία διολισθαίνει σε ένα ισλαμικό δρόμο

Διαδώστε:
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Η Τουρκία διολισθαίνει σε ένα ισλαμικό δρόμο

«To μήνυμα που έφυγε από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν ότι η οποιαδήποτε επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με την Ελλάδα, μέσα από την άσκηση καταχρηστικών κινήσεων στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας από πλευράς Τουρκίας, θα έχει επιπτώσεις στη σχέση της με την Ευρώπη» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Newsroom στον τηλεοπτικό σταθμό SKAΙ και τους δημοσιογράφους Απ. Μαγγηριάδη και Α. Αντζολέτο.

«Το ότι έγινε μια κίνηση, δε σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Δε χωράει κανένας εφησυχασμός», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι μια διαφορά αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά με την Τουρκία, διαχρονικά και αυτή είναι η διαφορά της υφαλοκρηπίδας.

Σε σχέση με το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σημείωσε ότι αρχικά οι αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ιδιαίτερα χλιαρές. Η εικόνα όμως από την Κωνσταντινούπολη τη μέρα εκείνη της πρώτης προσευχής προκάλεσε έναν ορυμαγδό αντιδράσεων, δίνοντας ακριβώς το μήνυμα ότι πρόκειται για μια οπισθοχώρηση της Τουρκίας σε σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι διολισθαίνει σε ένα ισλαμικό δρόμο, μακριά από δημοκρατικές αξίες.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων