28/07/2020 28/07/2020 Δεν θα μπορούσε να χωρέσει οποιαδήποτε υποχωρητικότητα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την κυριαρχία της, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα απολύτως δεδομένο επί τη βάσει του Συντάγματος της χώρας και...
28 Ιουλίου, 2020 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 8:03

Δένδιας για Αγία Σοφία: Διεθνές ζήτημα η προστασία της

Διαδώστε:
Δένδιας για Αγία Σοφία: Διεθνές ζήτημα η προστασία της

Δεν θα μπορούσε να χωρέσει οποιαδήποτε υποχωρητικότητα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την κυριαρχία της, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα απολύτως δεδομένο επί τη βάσει του Συντάγματος της χώρας και πως το λέει με τον πρέποντα τόνο για να μην εκληφθεί ως απειλή κατ’ οιουδήποτε. «Είναι υποχρέωσή μας» διαμήνυσε με σαφήνεια.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “εγώ έχω πάρει σαφή θέση για το θέμα της Αγίας Σοφίας και μαζί με την κα Μενδώνη θα ανακοινώσουμε μια σειρά ενεργειών προσεχώς πολύ συγκεκριμένων για να διατηρήσουμε την προστασία του μνημείου στην επικαιρότητα. Όμως επίσης έχουμε πει επανειλημμένα ότι η Αγία Σοφία δεν είναι και δεν θα πρέπει να καταστεί ελληνοτουρκική διαφορά. Έχουμε επανειλημμένα πει ότι αυτή είναι μια παγίδα στην οποία η Τουρκία θα ήθελε με μεγάλη χαρά να μας οδηγήσει. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Η Αγία Σοφία, η προστασία του μνημείου είναι διεθνές ζήτημα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων