13/03/2021 13/03/2021 Έναν διαγωνισμός φωτογραφίας με βάση την Βασιλική της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας. Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής φωτογραφίες με Εκκλησίες εμπνευσμένες από τον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας της Πόλης, το μνημείο της Ορθοδοξίας και της Αρχιτεκτονικής.  Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι “Αγία Σοφία. Οι Εκκλησίες της Του Θεού...
13 Μαρτίου, 2021 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2021 - 10:44

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την Αγία Σοφία

Έναν διαγωνισμός φωτογραφίας με βάση την Βασιλική της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας. Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής φωτογραφίες με Εκκλησίες εμπνευσμένες από τον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας της Πόλης, το μνημείο της Ορθοδοξίας και της Αρχιτεκτονικής. 

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι “Αγία Σοφία. Οι Εκκλησίες της Του Θεού Σοφίας στην Ιστορία και στον κόσμο” ενώ οι συμμετέχοντες πρέπει να αποτυπώνουν Εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στην του Θεού Σοφία στο σύνολό τους και όχι μόνο λεπτομέρεια του Ναού.

Οι συμμετοχές μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 31 Μαΐου και κάθε φωτογράφος μπορεί να στείλει μέχρι έξι φωτογραφίες.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από φωτογράφους, θεολόγους και ειδικούς επικοινωνίας από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο ενώ υπάρχει και χρηματικό βραβείο.

Ο σκοπός του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της «Σοφίας του Θεού» στο σύγχρονο κόσμο και στα ιερά μέρη που είναι αφιερωμένα σε Αυτόν αλλά και στην ανάδειξη του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης.

Την διοργάνωση του διαγωνισμού έχει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας και η ιστοσελίδα Orthphoto.net που είναι μια διαδικτυακή κοινότητα επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από όλο τον κόσμο με κύριο πεδίο την ανάδειξη της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων