03/11/2020 03/11/2020 Η Αγία Σοφία αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίων και Προϋπολογισμών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι να καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την προστασία και τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας ύστερα και από τη μετατροπή της σε τζαμί. Μεταξύ άλλων υποστήριξε...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 20:22

“Δεν ενοχλεί την UNESCO η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί”

Διαδώστε:
“Δεν ενοχλεί την UNESCO η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί”

Η Αγία Σοφία αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίων και Προϋπολογισμών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι να καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την προστασία και τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας ύστερα και από τη μετατροπή της σε τζαμί.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και ότι υπέγραψαν πρωτόκολλο με τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων σε αυτό το πλαίσιο και αναφέρθηκε και στο θέμα με την UNESCO.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Ερσόι υποστήριξε πως «δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπονέθηκε για εμάς στην UNESCO, ο εκπρόσωπος της ήρθε και έκανε παρατηρήσεις. Δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι έγινε τζαμί».

«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε, μου είπε ότι το βασικό τους κριτήριο είναι να είναι ανοιχτή η Αγία Σοφία για να την επισκέπτονται οι άνθρωποι και να είναι προστατευμένη» φέρετε να υποστήριξε ο τούρκος υπουργός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων