03/08/2020 03/08/2020 Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την υποστήριξη του αναφορικά με το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έπειτα από 86 χρόνια κατόπιν της σχετικής απόφασης των Τουρκικών αρχών, απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. «Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ για την επιστολή της Αυτού Μακαριότητος...
03 Αυγούστου, 2020 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 22:30

Το “ευχαριστώ” του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Το “ευχαριστώ” του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Αγιά Σοφιά

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ για την υποστήριξη του αναφορικά με το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έπειτα από 86 χρόνια κατόπιν της σχετικής απόφασης των Τουρκικών αρχών, απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ για την επιστολή της Αυτού Μακαριότητος Σας, με την οποία εκφράζετε την βαθιά προσωπική θλίψη σας και αυτή της Εκκλησίας της Ρουμανίας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση που έλαβαν οι Τουρκικές κρατικές αρχές να μετατρέψουν το μουσείο της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τζαμί», – αναφέρει στην επιστολή του ο Παναγιώτατος και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Η μόνη χρήση η οποία σέβεται και αναδεικνύει την αλήθεια και την ιερή αποστολή της Αγίας Σοφίας είναι η λειτουργία της ως χώρος Χριστιανικής λατρείας».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η ένταξη του Καθεδρικού στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1985, επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα του ως σύμβολο πίστης, Χριστιανικού πολιτισμού και τέχνης διεθνούς βεληνεκούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

 


Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων