25/07/2020 25/07/2020 Με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, εψάλλει χθες το απόγευμα (24 Ιουλίου 2020)  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά ο Ακάθιστος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, αντί της προγραμματισμένης λόγω της πανηγύρεως Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Πολιούχου και Εφόρου της...
25 Ιουλίου, 2020 - 20:08

«Η ταυτότητα της Αγίας Σοφίας είναι Ιερός Ναός κι αυτό δεν αλλάζει»

Διαδώστε:
«Η ταυτότητα της Αγίας Σοφίας είναι Ιερός Ναός κι αυτό δεν αλλάζει»

Με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, εψάλλει χθες το απόγευμα (24 Ιουλίου 2020)  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά ο Ακάθιστος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, αντί της προγραμματισμένης λόγω της πανηγύρεως Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Πολιούχου και Εφόρου της επαρχίας μας, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Επίσης χθες το μεσημέρι ηχήσαν για 20 λεπτά πένθιμα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ ο Σεβασμιώτατος προέβη σε δηλώσεις σε εκπομπή της ΕΡΤ, λέγοντας πως η ταυτότητα του μνημείου είναι Ιερός Ναός και η οποιαδήποτε μετατροπή της χρήσης του δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό! «Θα εμείνουμε στις θέσεις μας, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά από το Άγιον Όρος, όπου πραγματοποιούσε προσκυνηματική επίσκεψη.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων