09/05/2021 10/05/2021 Συνεχίζονται χωρίς όρια οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας με επίκεντρο το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, με σκοπό να πλήξει ξανά το αίσθημα των απανταχού Χριστιανών. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, με πρόφαση θρησκευτικούς εορτασμούς, οι τουρκικές αρχές τοποθέτησαν για πρώτη φορά φωτεινή επιγραφή με την φράση «Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον...
09 Μαΐου, 2021 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 1:25

ΘΛΙΨΗ: Η βεβήλωση χωρίς όρια στην Αγία Σοφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
ΘΛΙΨΗ: Η βεβήλωση χωρίς όρια στην Αγία Σοφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται χωρίς όρια οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας με επίκεντρο το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, με σκοπό να πλήξει ξανά το αίσθημα των απανταχού Χριστιανών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, με πρόφαση θρησκευτικούς εορτασμούς, οι τουρκικές αρχές τοποθέτησαν για πρώτη φορά φωτεινή επιγραφή με την φράση «Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ» ανάμεσα στους δύο μιναρέδες που χτίστηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζοντας την κορύφωση των προκλήσεων μετά την μετατροπή του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε τζαμί το περασμένο καλοκαίρι.

Παρόμοιες φωτεινές επιγραφές από λαμπιόνια συνήθως τοποθετούνται στα μεγάλα τζαμιά της χώρας.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων