24/07/2020 24/07/2020 Χιλιάδες Μουσουλμάνοι συρρέουν στην Κωνσταντινούπολη,  την αποφράδα αυτή ημέρα για να παραστούν στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, η οποία σηματοδοτεί και το επίσημο άνοιγμα  του Συμβόλου της Ορθοδοξίας ως τζαμί, μετά από 86 χρόνια. İlk Cuma https://t.co/KwS57wYgJ5 — Ayasofyayı Kebir Camii Şerifi (@ayasofyacamii) July 24, 2020   #Canlı: #AyasofyaCamii, bugün kılınacak cuma namazı...
24 Ιουλίου, 2020 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 11:44

Κωνσταντινούπολη – Τώρα: Πλήθος κόσμου γύρω από την Αγιά Σοφιά (LIVE)

Διαδώστε:
Κωνσταντινούπολη – Τώρα: Πλήθος κόσμου γύρω από την Αγιά Σοφιά (LIVE)

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι συρρέουν στην Κωνσταντινούπολη,  την αποφράδα αυτή ημέρα για να παραστούν στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, η οποία σηματοδοτεί και το επίσημο άνοιγμα  του Συμβόλου της Ορθοδοξίας ως τζαμί, μετά από 86 χρόνια.

 


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν από χθες ρεπορτάζ με φωτογραφικά στιγμιότυπα και ρεπορτάζ για την ημέρα αυτή.

Πολλοί διανυκτέρευσαν στο Μπλε Τζαμί το οποίο παρέμεινε ανοικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ- Ολονύχτια μουσουλμανική προσευχή

Αν και η επίσημη πρώτη μουσουλμανική προσευχή έχει προγραμματιστεί για τις 13.00 το μεσημέρι, αρκετοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από τα περιοριστικά κιγκλιδώματα και τέλεσαν την σημερινή πρωινή προσευχή.

 

 

Προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να παραστούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, έχουν διαμορφωθεί ειδικά τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφορών και οι μετακινήσεις είναι δωρεάν.
Επίσης, 21 τζαμιά στην ευρύτερη περιοχή θα είναι ανοικτά για να συγκεντρωθεί ο κόσμος.


Από χθες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός.
Η πρόσβαση στο σημείο επιτρέπεται από τις 10 το πρωί.
736 άτομα υγειονομικού προσωπικού θα θερμομετρούν και θα ελέγχουν για μάσκες τον κόσμο σε συνολικά 11 σημεία εισόδου στους χώρους της προσευχής.
Θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές ζώνες προσευχής για γυναίκες και τρεις για άνδρες σε εξωτερικό χώρο γύρω από την Αγία Σοφία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων