24/07/2020 25/07/2020 Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σε όλοι την Ελλάδα σήμερα, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα για το θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και...
24 Ιουλίου, 2020 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2020 - 16:58

“Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια”

Διαδώστε:
“Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια”

Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σε όλοι την Ελλάδα σήμερα, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα για το θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και το Τη Υπερμάχω Στρατηγώ ακούγεται σε ναούς, ξωκκλήσια και μοναστήρια.

Στην Ακολουθία συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ευρίπουκ. Χρυσόστομος και Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

“Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος” ανέφερε ο Μακαριώτατος στην αρχή της σύντομης ομιλίας του. Και τόνισεαγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό. Απόψε προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής. Αυτό που σημειώνεται σήμερα. Η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ευχόμαστε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια”.

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης – Στέλιος Μασίνας/ Εurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων