30/07/2020 30/07/2020 Χείμαρρος, όπως πάντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέδωσε σήμερα ανακοινωθέν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση⋅ ένα ανακοινωθέν στο οποίο ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στην άγνοια της «θεολογίας» του Ισλάμ, που οδήγησε σε άστοχες κρίσεις, στην αδυναμία του πολιτικού  συστήματος και στην γεωστρατηγική του εξάρτηση από τον Ευρωατλαντικό παράγοντα...
30 Ιουλίου, 2020 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 18:15

Μητροπολίτου Πειραιώς: Αλήθειες για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Μητροπολίτου Πειραιώς: Αλήθειες για την Αγία Σοφία

Χείμαρρος, όπως πάντα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέδωσε σήμερα ανακοινωθέν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση⋅ ένα ανακοινωθέν στο οποίο ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στην άγνοια της «θεολογίας» του Ισλάμ, που οδήγησε σε άστοχες κρίσεις, στην αδυναμία του πολιτικού  συστήματος και στην γεωστρατηγική του εξάρτηση από τον Ευρωατλαντικό παράγοντα αλλά και στο… στο απαράδεκτο της τοποθέτησης υποδηματοθηκών στον πρόναο της εκκλησίας της Του Θεού Σοφίας!

Διαβάστε το ανακοινωθέν:

Εν Πειραιεί τη 30η Ιουλίου 2020

Το οικτρότατο θέαμα της βεβηλώσεως του Πανιέρου Ναού της Αγίας Σοφίας με τις υποδηματοθήκες στον πρόναο με χιλιάδες ζεύγη υποδημάτων, την κάλυψη του υπερόχου μαρμαρίνου δαπέδου και των μοναδικής τεχνοτροπίας υπερόχων ψηφιδογραφιών και ταυτόχρονα της αναρτήσεως εδαφίων του Κορανίου, οδηγεί σε κάποιες πολύ πικρές σκέψεις. Η ναοδομία του Πανιέρου Ναού είναι εν η χώρω και χρόνω οντοποίηση και αισθητοποίηση της Ορθοδόξου Θεολογίας, ανθρωπολογίας και κοσμολογίας, όπως εξαιρέτως κατέδειξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος σε πολυσήμαντη παρέμβασή του.

Η άγνοια της «θεολογίας» του Ισλάμ οδήγησε σε άστοχες κρίσεις, ότι δήθεν ο Πανίερος Ναός «διεσώθη» από την εκκοσμίκευση του τουρισμού με την μετατροπή του σε τέμενος, αγνοώντας ότι ο Θεός του Ισλάμ είναι ενοποιημένοι οι δύο Θεοί του Γνωστικισμού σε έναν, ο πολυεύσπαγχνος Θεός του καλού και ο αιμοδιψής και αιμοσταγής του κακού. «Αυτό αποδεικνύεται από τις ποικίλες ομοιότητες ανάμεσα στο θρησκευτικό σύστημα του Γνωστικισμού και το Κοράνιο. Βασική αντίληψη είναι ότι ο Θεός στέλνει κατά καιρούς διάφορους προφήτες για να αποκαλύψη την αλήθεια αλλά οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί αλλοίωσαν την αποκάλυψη του Θεού. Γι’ αυτό και εστάλη ο Μωάμεθ ως τελευταίος και κορυφαίος προφήτης.

Το Κοράνιο θεωρεί ως Προφήτες κορυφαία Βιβλικά πρόσωπα όπως τον Ενώχ (Idris), τον Nώε (Nuh), τον Ιακώβ (Yaqub), τον Ιωσήφ (Yusuf), τον Μωϋσή (Musa), τον Αβραάμ (Ibrahim), τον Δαυίδ (Dau), τον Σολομώντα (Sulayman), τον Ιωάννη Πρόδρομο (Yahua), τον Ιησούν (Isa). Ο Ιησούς του Κορανίου είναι ο ψεύτικος Ιησούς των Γνωστικών. Από το γνωστικό απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά προήλθε ο μύθος ότι ο Κύριος στην παιδική του ηλικία έπλαθε πτηνά με πηλό, τα φυσούσε και αυτά ζωντάνευαν (Σούρα 3, 49). Από το απόκρυφο γνωστικό κείμενο «Αποκάλυψη του Πέτρου» προέρχεται η Σούρα 4, 157 όπου αναφέρεται ότι οι Εβραίοι νόμιζαν ότι σταύρωσαν τον Χριστό ενώ στην πραγματικότητα σταύρωσαν κάποιον που του έμοιαζε. Ο Γνωστικισμός προσπάθησε να πείση τους ανθρώπους ότι ο Σατανάς δεν είναι κακός όπως τον παρουσιάζει η Αγία Γραφή. Το ίδιο κάνει και το Κοράνιο που αναφέρει ότι ο διάβολος δεν είναι εχθρός του Θεού αλλά μόνο του ανθρώπου και το αμάρτημά του ήταν ότι δεν προσκύνησε τον Αδάμ (Σούρα 7, 12) όπως ακριβώς αναφέρεται στο απόκρυφο γνωστικό «Ευαγγέλιο» του Βαρθολομαίου. Απόκρυφα γνωστικά κείμενα που επηρέασαν τον Μωάμεθ ήταν το Βιβλίο των Ιωβηλαίων και τα Βιβλία του Ενώχ. Ο Μωάμεθ δεν είχε διαβάσει τα βιβλία αυτά όπως αποδεικνύει η έρευνα και όπως ο ίδιος παραδέχεται ότι ήταν αγράμματος (Σούρα 7, 157) αλλά τα γνώριζε από προφορικές διηγήσεις των γνωστικών φίλων του. Άλλωστε γνωστικός και μάλιστα Εβιονίτης ήταν ο Βάρακα (Waraqah Ibn Nawfal) συγγενής της πρώτης γυναίκας του Μωάμεθ και «πνευματικός πατέρας» του. Μέσα στο Κοράνι και το Ισλάμ κρύβονται επιρροές από τον Ερμητισμό. Η ερμητική αντίληψη των 7 ουρανών υιοθετήθηκε επίσημα από τον Μωάμεθ όπως φαίνεται στο δήθεν νυκτερινό ταξείδι του προς την Ιερουσαλήμ και έπειτα προς τον Αλάχ. Ο Idris του Κορανίου είναι συνδυασμός του βιβλικού Ενώχ και του Τρισμέγιστου Ερμή. Μέσα στο Ισλάμ υπάρχει πίστη στη μαγεία όπως αποδεικνύεται από την πίστη στα τζίνι (Djinn), δηλ. σε πνεύματα με μαγικές δυνάμεις. Ο Μωάμεθ υπήρξε ο μέγιστος των γνωστικών που υπερέβη.

Ανάμεσα σε όλους τους γνωστικούς αρχηγούς κατέχει δικαιωματικά την κορυφαία θέση, όλες οι άλλες γνωστικές θρησκευτικές ομάδες έσβησαν ή επιβιώνουν με ελάχιστους οπαδούς, ενώ η γνωστική θρησκεία του Μωάμεθ αριθμεί εκατομμύρια οπαδούς, που λατρεύουν τον Αλάχ, τον Θεό του Γνωστικισμού δηλ. τον μεταμφιεσμένο Εωσφόρο». Το θέμα αυτό έχει καταδείξει με απόλυτη πληρότητα ο με το ψευδώνυμο υπογράφων Διόδωρος Ράμμος, Αρχαιολόγος, εκλεκτός συμπρεσβύτερος εν Κυρίω.

Επομένως ο Θεός του Ισλάμ είναι ο αρχέκακος όφις, αυτός που «ενέπνευσε» τον Άρειο το 325, τον Μωάμεθ το 610 και τον Κάρολο Ρώσελ το 1894 να πούν ακριβώς το ίδιο που αναφέρεται στην Σούρα 3, 59 στο Κοράνιο «Ο Ιησούς ενώπιον του Θεού είναι σαν τον Αδάμ, ο Θεός τον έπλασε από χώμα και έπειτα είπε να γίνει και έγινε» καταργώντας όλο το σωτηριολογικό μήνυμα του Ευαγγελίου. Συνεπώς είναι ποτέ δυνατόν η εωσφορική λατρεία του Ισλάμ να μην αποτελεί ύβρι και βλασφημία για τον αποκεκαλυμένο εν Τριάδι Θεό; Και διερωτώμαι, δεν έχουν έλεγχο συνειδήσεως σήμερα οι αγαπητοί αδελφοί του θεολογικού συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ που συνέπραξαν στα καταργηθέντα από την ολομέλεια του ΣτΕ προγράμματα θρησκευτικών σπουδών των Φίλη-Γαβρόγλου και που παρενέβησαν υπέρ αυτών στις δίκες όταν ωραιοποιείται σε αυτά το Ισλάμ ή οι αγαπητοί αδελφοί Καθηγητές του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ για την κατεύθυνση Ισλαμικών (Γνωστικών) Σπουδών που ανίδρυσαν στην Σχολή τους; Τι θα καταθέσουν ενώπιον του Κυρίου εν ημέρα της κρίσεως; Το έχουν ποτέ λίγο συλλογισθεί;

Πέραν των ανωτέρω η μετατροπή του πανιέρου Ναoύ της του Θεού Σοφίας σε τέμενος από τα δυστυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως, τους ισλαμιστές οφείλεται και στην αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος και στην γεωστρατηγική του εξάρτηση από τον Ευρωατλαντικό παράγοντα. Εάν είχε δηλωθεί στον Πρόεδρο της γείτονος που από μήνες προετοίμαζε το έγκλημα ότι 1. ο κ. Ιμπραήμ Μουσλέμ, εκπρόσωπος του Συροκουρδικού κόμματος δημοκρατικής ενότητος PYD στην Αθήνα, θα αναβαθμισθή σε πρέσβυ Κουρδικού Κράτους, που θα αναγνωρίση η Ελλάς και για την αναγνώριση του οποίου θα αγωνισθή μέσα στην ΕΕ, 2. Ότι μετέχουσα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ θα θέση veto για οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρωτόκολλο για την Τουρκία και για την επίζηλη visa των Τούρκων πολιτών. 3. Ότι θα καταργήση τα άχρηστα ελληνικά Προξενεία Ανδριανουπόλεως και Σμύρνης για κλείσουν κατ’ αναλογίαν τα Τουρκικά Προξενεία Κομοτινής και Ρόδου και 4. Ότι θα κλείση η συνοριακή διάβαση των Κήπων για τις διεθνείς οδικές εμπορικές μεταφορές από Τουρκία προς Ευρώπη που εκτελούνται μέσω της Εγνατίας οδού, δεν θα είχε γίνει η συγκεκριμένη δυσώδης ενέργεια από τον κ. Ερντογάν.

Κάποιοι αφελείς χαρακτήρισαν κάποια από τα μέτρα που προτείναμε ως μικρότητες και κάποιοι άλλοι έσπευσαν να πούν ότι οφείλομε ως Χριστιανοί να μην ανταποδίδομε τα ίσα, αλλά λησμονούν ότι ο Κύριος μας έχει καλέσει να βαδίζομε «φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί» (Μτθ. 10,16) και δεν υπάρχει φίδι που να του επιτίθεσαι και να μην αμύνεται και βέβαια στις διακρατικές σχέσεις ισχύει η αρχή της αμοιβαιότητος και όχι ο καθωσπρεπισμός ή η αβροφροσύνη. Άλλωστε ο πειρατής της περιοχής μας Τουρκία, έμπασε το στόλο του στην Αττάλεια, όταν είδε τα αεροπλανοφόρα Αιζενχάουερ και Ντε Γκωλ και όταν διεπίστωσε την αποφασιστικότητα της Χώρας μας.

Τέλος χωρίς να παροράται το διαχρονικό σύμπλεγμα κατωτερότητος της Ρωσικής Εκκλησίας και Πολιτείας απέναντι στον Ελληνισμό η εγκληματική απέλαση από την προηγούμενη Κυβέρνηση Ρώσων διπλωματών ως δήθεν πρακτόρων, το σπρώξιμο στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ των Δυτικών Βαλκανίων με την «συμφωνία» των Πρεσπών, και η ατυχεστάτη και πρόδηλα αντικανονική όπως έχομε καταδείξει εμπλοκή μας στην ουκρανική κρίση με την χορήγηση Αυτοκεφαλίας σε σχισματικούς και παρασυναγώγους κατ’ επιταγήν του Αμερικανικού παράγοντα, επέτειναν το χάσμα και διέσπασαν την ενότητα του Ορθοδόξου κόσμου σε σημείο ώστε η «Αγία Ρωσία» να «δηλώνει» ότι η πνευματική μήτρα που την γέννησε, η Αγία Σοφία, όπως ο Άγιος Βλαδίμηρος παρέδωκε, είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας!!! Ερωτώνται δε οι διάφοροι υποστηρικταί του αθλίου Οικουμενισμού να μας ενημερώσουν πέραν μερικών συλλυπητηρίων, αν άκουσαν κάποια ενέργεια του ΠΣΕ, του κράτους του Βατικανού, του Πριμάτου της Αγγλικανικής Κοινωνίας, των Συνελεύσεων των Ρωμαιοκαθολικών και άλλων Επισκόπων της Ευρώπης και όλων αυτών στους οποίους έχει επενδύσει επί 100 χρόνια (1920) η μαρτυρική μας Εκκλησία για την δήθεν ενότητα του Χριστιανικού κόσμου.

Ο Μητροπολίτης

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων